türkiyenin teokratiklesme asamaları

shevek
laiklik ve cumhuriyet karşıtlığının diriltilmesi, osmanlı özlemine yöneltme, islamcı bir devlet oluşturma, bir iran olma, kur’an’ı bir anayasa yapma, kısacası şeriata merhaba deme amaçlı dış ve işbirlikçi iç güçler tarafından türkiye için güdülen planların aşamalarıdır. korkulasıdır, çünkü korkutucudur.

bu aşamaları bir liste halinde yazmak yorucu olabilir, sonuçta yakın tarihimizde bu konuya ilişkin onlarca basamak, yüzlerce faaliyet vardır. ama ne zamandan ne zamana sorusuna cevap vermek gerekirse, türkiye’yi teokratikleştirme planlarına abd güdümündeki adnan menderes’le start verilmiş, sonrasında gelenlerle sürdürülmüş ve yine abd güdümündeki türkiye cumhuriyeti mevcut hükümeti akp ile yaşamsal faaliyetleri korunmuştur. adnan menderes’ten beri hiçbir dönemde bu faaliyetlere, bu aşamalara kesinti verilmemiş, bu faaliyetler dur durak bilmeden hep sürmüştür. hep desteklenmiş bu faaliyetler karşı devrimin bir parçası, belki de kendi başına apayrı bir karşı devrimdir.

teokratikleşme amacıyla izlenen bu aşamalar bop dahilinde olup, bop’a başkanlık edenler tarafından bizzat kontrol edilmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol