15 nisan 2007 anıtkabir ziyareti

urban f
15 nisan 2007 saat 15:00 anitkabir ziyareti hakkında:

1. bu ziyaret, bir toplu yürüyüş yada miting değildir, böyle olabilmesi için, özel izinlerin alınması gerekmektedir, bu izinlerin alınabilmesi için de, bir oda, siyasi parti, dernek, vakıf yada benzeri bir örgütün düzenliyor olması gerekir, oysa ki, bu ziyaret, türk halkinin, anitkabir’e yapacağı bireysel ziyaretlerin sinerjisini ve gücünü yansıtacaktır… o nedenle, herhangi bir izne tabii değildir… her bireyin, mevcut kurallar dahilinde (sitede açıklanmıştır) anıtkabir’i ziyaret etme hakkı vardır…
2. diğer şehirlerden ankara’ya gidiş ve dönüşle ilgili hiçbir ulaşım organizasyonu söz konusu değildir. anıtkabiri ziyaret etmek isteyen her birey, bunu kendi şartlarıyla gerçekleştirmek durumundadır.
3. ziyaret esnasında hiçbir slogan atılmayacak, pankart yada döviz taşınmayacaktır. ziyaretin, biz türk bireylerine yakışır bir disiplin ve düzende yapılması, aşırılıklara yada taşkınlıklara göz yumulmaması, oradaki gücümüzü pekiştirecektir.
4. ziyarete katılmak isteyen tüm bireylerin, 15 nisan 2007 pazar günü en geç saat 14:45’de anıtkabir’deki yerini almış olması beklenmektedir. saat tam 15:00’de hep birlikte atatürk ve tüm cumhuriyet şehitleri anısına bir dakikalik saygi duruşu yapılacak, bunu takiben, istiklal marşı okunacak, hemen ardından da ziyaret tamamlanarak, ziyaretçiler ayrılacaktır.
5. 14 nisan’da add tarafından düzenleneceği bildirilen cumhuriyet mitingi ile 15 nisan’da anıtkabir’e yapılacak milli ziyaret, birbirinden farklı ancak birbirini destekleyeceği düşünülen iki oluşumdur. 15 nisan anıtkabir milli ziyareti’nin amacı, arkamızda, hiçbir örgüt, parti, dernek olmasa da, hepsi bir gün işgale uğrasa yada sindirilse de, özgür türk halkı olarak “biz buradayiz!” mesajını vermektir.
urban f
istanbuldan katılmayı düşünenlere detaylar: istanbul ankara otobüsle 6 saat , pazar sabahı saat altı otobüsüne (bir pazar da erken kalkın ne olur) (veya saat yedi otobüsüne)binildiğinde öğlen ankaradasınız ,saat üçte saygı duruşu var anıtkabirde sonrasında dilerseniz akşam üstünü ankarada geçirip gece otobüsüyle istanbula dönün sabah saatlerinde ,istanbuldan ankaraya otobüs gidiş dönüş (lükssss firmalar hariç)ortalama 50 ytl ordaki yeme içmenizi de düşünürseniz en fazla 100 lira masrafınız olur .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol