ata binmek

bonuspaterfamilias
ata binmek öyle türk fimlerinde zengin ailenin, çıtkırıldım asil kızının , toplumda statü elde etmek adına, haftasonları sevimli görünen toton dede rollarindeki kahyanın getirdiği kır veya siyah renkli asil saf kan ingiliz’e bisiklete biner gibi usulca binip hızla uzaklaşması gibi kolay değildir.

ata binmek için öncelikle atın sahibini tanıması gerekemektedir.atlar sanılanın aksine son derece duygusal hayvanlardır.üzerlerinde hiç tanımadığı, görmediği insanları taşımayı kesinlikle redderler.örnek için bkz ; tayyip erdoğan vakası

at ile evveliyatında kişisel ilişkiler içine giren zat, kolaylıkla hayvanı rahatlatacak ve olası tepme olguları asgariye indirilecektir.
ilk binişte hız yapmamak, gemi çok çekmemek ve hayvanın üzerinde iken fazla hareket etmemek gerekir.
durdurulması ise aykırı bir vaka-i hayriyedir.gemi fazla çekilmeden, tempo düşürülerek,çüş-bışşş vs. sesler çıkarmaya gerek kalmadan durdurmak mümkündür..

atna binmek insan psikolojisi üzerinde son derece olumlu etkiler gösteren bir eylemdir.öyle ki özellikle eyersiz binildi ise hayvanın koşmasına bağlı olarak sıcaklığını hissetmek ve
vücutların birleşlemesi tarifsiz bir duygudur..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol