askerlik

imphotep
soyunda,kökünde askerlik olan bu milletin torunları her konuda mangalda kül bırakmaz..ama söz askerliğe gelince girilen enrylere bakıyorum,tabiri caizse dansöz gibi herkes biyerlere kıvırıyor..neredeyse askere almasınlar diye köşe bucak kaçacak insanlar..
ayrıca askerlik mevhumunu eleştiren insanlar için söylüyorum;
- askerde dayağı atan,küfrü eden askerlik değildir..bilinçsiz komutanlardır..
- bir şekilde askeriyenin içerisinde kötü olan şeyleri göz önüne sermek,askerliğin kötü birşey olduğunu ıspatlamaya yetmez.
- kim ne derse desin,dağın başında,sınırlarda..hatta batıda nerde olursa olsun,asker olasa bakalım bu "aman işte iki yıllık neyse.. askerlikten yırtıyoruz"diyenler öle serbest serbest doşalabilecekler mi sağda solda..
- kendimden biliyorum dağın başına dikiyolar 12 saat fırtınada nöbet tutuyosun gece eksi bilmem kaç derecede..diyosun ki"hay içine sıçayım..ne işim var burda..benim burda olmamın vatana ne faydası var.." ama sonra anlıyosun.. "iyi ki orda durmuşum..o 12 saatte düşündüklerimi düşünemezdim ömrümce düşünemek istesemde" diyosun..sütün içindeki maya da bilmez ne işe yaradığını belki..kendi halinde bir bakteridir o..onu mayalayan insanı hiçbir zaman anlamaz..ama bilmezki bir kaşık mayayla bir dünya yoğurt olur.
- biz de hak ediyoruz en güzel silahlarla askerlik yapamayı..teknolojiyi..boşa beslenen askerler yerine imkânların genişletilmesini biz de istiyoruz.fakat şöyle de bir durum var..300.000 paralı askere karşı ecdadımızın 3.000 askeri ile galip gelmesinin sebebi profesyonel askerlik değildir.

sözün özü;

askerlik kutsaldır,askerliğe laf edenin de kafasına sıçayım..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol