bir felsefe ögretmeni olan jostein gaarderin kaleminden hoş bir kitap.
"benzer insanların", yüzeysel bilgilerin geçerli olduğu çağımızda, "3000 yıllık geçmişinin hesabını yapamayan insan günübirlik yaşayan insandır" diyen goethenin günübirlik insanlarından olmama yolunda ciddi bir adım.
15. yaşgününü kutlamaya hazırlanan sofi, bir gün posta kutusunda "kimsin" yazılı bir not bulur. bu sorudan hareketle, bütün bir felsefe tarihinde sorulmuş soruları ve cevapları, sürükleyici bir roman kurgusu içinde anlatan jostein gaarder, umberto econun "gülün adı"nda ortaçağ teolojisini romanlaştırma gücünü bu kitabında felsefede gösteriyor.
http://pankitap.com/
sofi nin dünyası
sabredip okunduğunda çok güzel fikirler, düşünceler edinebileceğiniz, felsefe tarihi üzerine yazılmış bir roman...
felsefenin temelini anlatan, okudukça öğreten, öğrettikçe olayları kavramayı kolaylaştıran, çok güzel bir dille yazılmış sıkmayan ama ağır felsefik roman.
gençlere yönelik, onlara felsefeyi sevdirmeyi amaçlayan güzel bir kitap.
(bkz: kimsin)
yazarın temel felsefik görüşleri, yaratıcılığı sayesinde hiç sıkıntı vermeden aktarmayı başardığı güzel bir kitaptır.
ortaokul lise çağındaki çocukların felsefeye başlamasıyla yazılmış kitap. güzeldir, ilgi çekicidir. yaşı ilerlemiş ama felsefeye merak salmış kişiler için de iyi bir başlangıç kitabı olabilir. yazarın hemen her kitabında hakim olan "belki de sadece birinin kafasındaki hayaliz" düşüncesi bu romanda da hakimdir.
(bkz: sufinin dünyası)
felsefeyi sevdirmek, onu tanıtmak amacıyla yazıldığına inandığım kitap. orta okul çocuklarına okutulmalı bence, her şey için iyi bir başlangıç olur.
her psıkolojı öğrencısının okuması gereken bır kıtap
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?