5 ekim 1939da trabzonda dogdu. ilk ve ortaokulu, dogdugu kentte okudu; liseyi yillar sonra ankarada tamamladi.
ilk yazi ve siir denemeleri, “ceylan”, “arkadas”, “kucuk afacan” gibi cocuk dergileriyle, gunluk "tan” gazetesinin “cocuk sayfasi”nda yayimlandi. 1957 yilinda, trabzon lisesinde ogrenciyken, “hâkimiyet” gazetesinde profesyonel olarak calismaya basladi. o gunden sonra bir daha basin yasamindan kopamadi. 1957-1969 yillari arasinda trabzonda yayimlanan bircok gazetede muhabir, yazar, teknik sekreter ve yayin yonetmeni olarak calisti. “hâkimiyet”in sahibi omer turan eyuboglu 1960 yilinda olunce, gazetenin yayin sorumlulugunu ve haftalik “sanat sayfasi”nin yonetmenligini ustlendi. “kiyi” dergisinin kurulus calismalarina katildi. bu arada, istanbulda cikan “dunya”, “aksam”, “milliyet” ve “cumhuriyet” gazetelerinin trabzon muhabirligini yapti. ayrica, 1965-1969 yillari arasinda, trabzon’da kendi olanaklaryla, “somuruculuge karsi savas” adli haftalik sosyalist gazeteyi cikardi.
1969 yilinda ankaraya yerlesti; gercek ajansi, anadolu ajansi, tuba ajansi’nda muhabir ve editor olarak calisti; kimi kuruluslarda basin danismanligi yapti.
siyasal nedenlerle 1972-1977 yillari arasinda yurtdisinda zorunlu gocmenligi yasadi.yurda dondukten sonra “politika” gazetesinde calismaya basladi. bir ara, “yeni ulus” gazetesinin sanat sayfasini yonetti. 1980-1981 doneminde, cagdas gazeteciler dernegi’nin genel baskan yardimciligi gorevini yuruttu..
12 eylul 1980 askeri darbesinden sonra, 1 mayis 1981’de ankarada gozaltina alindi. mamak askeri cezaevinde 37 ay tutuklu kaldi. daha sonra askeri yargitay’ca aklaninca yeniden basin yasamina dondu; "cagdas” gazetesinde ve “gorus” dergisinde sendikal agirlikli yazilar yazdi.
1988 yilinda “adimlar” dergisinin ankara haber mudurlugu’nu yapti. 1990-1991 yillari arasinda, nukleer savasin onlenmesi icin hekimler dernegi’nin (nushed) genel yonetmenligi’ni ustlendi, bu kurulusun “son recete” adli dergisini cikardi.1993’te, aziz nesin’in basyazarligini yaptigi “aydinlik” gazetesinde “ucuncu goz” yazilarini yazmaya basladi. daha sonra “siyah beyaz” gazetesine kultur-sanat editoru olarak girdi. 1998 yilinda aktif gazteciligi birakarak kendini tamamen siire ve yazi calismalarina verdi. edebiyatcilar dernegi’nce 1994’te yayimlanan “sivas kitabi / bir topluoldurumun oykusu” adli belgesel yapitin editorlugunu yapti.
siirleri, "hâkimiyet sanat sayfasi”nin yani sira, “damla”, “otag”,“donemec”,“yeni turku”, "cagdas turk dili”, "anadolu ekini”, "oyku-siir”, "karsi”, "kiyi”, "trabzon”, "mavi nota”, “gercek sanat”, "promete”, “yeni bicem”, "damar”, “insan”, "edebiyat ve elestiri”, “papirus”,“urun”, “guzel yazilar”, “agir ol bay duzyazi”,“pencere” dergileri ile "ilhan ilhan” (1983),“nâzim hikmet vakfi yilligi” (1993),“gecmisten gunumuze trabzon sairleri” (1993) ve “hece taslari” (1997) adli seckilerde yayimlandi. siirlerinden bir secmeyi, 2001 yilinda serander yayinlari arasinda cikan “acinin kulrengi” adli kitabinda topladi. kose yazilarindan olusan “siyah beyaz yazilar” adli dosyasi da yakinda yayimlanacak.
cagdas gazeteciler dernegi, dil dernegi, edebiyatcilar dernegi uyesi ve“surekli basin karti” sahibi.