68 kuşağı

darklord
68 genclik ku$agi’ni "ozgurluk ruhu" olarak niteleyen deniz gezmi$’in arkadasi ve belge yayinlari sahibi, yazar ragip zarakolu, donemin de anti-emperyalist eylemler gercekle$tiren ve amerikanin 6. filosunu dolmabahce’de protesto ederek ses getiren universite gencliginin ba$kaldirdigi ku$aktir, ve gene onculerden olan deniz gezmi$in yolda$lari huseyin inan ve yusuf aslan, menderes ve asilan diger 2 zat-i muhteremin intikami olarak 6 mayis ta idam edilmi$tir.

68’li yillarin devrimcileri ülkemizde bir çigir açmi$, geleneksel solun reformist zincirlerini kirarak emperyalizme ve fa$izme karsi mücadelenin bayragi olmu$, Türkiye devriminin yolunu açmi$, sola azimsanmayacak bir potansiyel kazandirmi$lardir. 68 denince ilk akla gelenler Mahir Çayanlar, Deniz Gezmi$ler, Ibrahim Kaypakkaya lardir. 68 ku$aginin devrimciligi onlarda cisimle$mi$tir. Direnmeyi, cesareti, devrime inanci, dayani$mayi, halka ve vatana bagliligi temsil ederler. Katledilmelerinin üzerinden onyillar geçmis olmasina ragmen hala halkimizin belleklerinde taptaze canlidirlar.
O gunlerden bu gunlere sag kalarak gelen 68 liler ise $uan medyanin ve o gunlerde direndikleri sistemin kuklasi olmu$ buyuk vurgunlar vurup gecmi$lerini unutarak revizyonist olmu$lardir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol