31 mayıs hopa olayı

deus ex machina
"protesto" ne ise onu yapan göstericilere polisin her zamanki şiddetini uyguladığı olaydır. hopa ahalisi akp’nin oylarını falan çoğaltmadı, haklarını aradılar ve sonucunda bununla karşılaştılar. "polis terör"üyle hayatını kaybeden bir kişi için tepki gösterilmesi akp;nin oylarını çoğaltıyorsa eğer, bu göstericilerin suçu değil, böyle bir olayı akp’nin lehine çevirmeye çalışan yardakçıların ve buna tav olan gerizekalı seçmenlerindir. kaldı ki taş da olsa, sopa da olsa -bunu tasvip ettiğimden değil- burada öncelikli olarak üzerinde düşünülmesi gereken şey polis müdahalesinin bir insanın ölümüne yol açtığıdır. bu ne ilk ne de son olacak.

işte daha dün, rize’de bira içen iki gencin üzerine kurşun sıkıldı. ikisi de yaralandı, bu gençler de ölebilirdi. ankara’da metin lokumcu’nun ölümünü protesto eden 95 kişi darp edilerek gözaltına alındı, işkence gördüklerine yönelik iddialar var ki eminim doğrudur. rte "bir insan ölmüş üzerinde durmuyorum" tarzı insanlıktan uzak açıklamalar yapmakta.

yandaş medyanın da yaptığı gibi tüm bunları satır arasına sıkıştırmak, görmezden gelip yine suçu haklarını arayan insanlara atmak kolay, yazık ki insanların anlayamadığı konu bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol