25 şubat 2009 hollanda thy uçağı kazası

independence
ucagin du$mesi ile alakali pek cok iddia var ortada;

1- sol motorun ucak inmeden biraz once du$mu$ olabilecegi,
2- ucagi stajyer pilotun indirmeye cali$tigi,
3- her iki motorun da ayni anda ariza yapmi$ olabilecegi,
4- motorlara ku$ surusunun girmi$ olabilecegi,
5- kendisinden kisa sure once inen bir ucagin hava akimina(vortex) kapilmi$ olabilecegi,
6- ekonomik kriz sebebi ile ucagin agirliginin azaltilmasi, dolayisi ile yakit tasarrufu sebebi ile ucagin normale oranla daha az yakitla havalanmi$ olmasi ve havada yakitinin bitmi$ olma ihtimali;

vs;

uzmanlarin bu iddialara yakla$imlari cok da mantikli olduklari yonunde degil. 1. maddede ki durum meydana gelse bile bu tur ucaklar tek motorla da cok rahatlikla inebilecek $ekilde dizayn edilmi$. 2. maddedeki olay gercekle$mi$ olsa bile ucakta iki tane kontrol paneli var ve insiyatif her daim kaptan pilotun elinde, bu sebeple bu ihtimal de pek olasi gozukmuyormu$. 3. maddedeki olayin gercekle$me olasiligi 500 milyonda birmi$, 4. maddedeki olasilik icin henuz bir yorum i$itmedim ben, 5. maddedeki durum da olasiliklar arasinda $imdilik, 6. maddedeki olasilik ise yetkililer tarafindan kesin bir dille yalanlanmi$.

olan oldu, ucak du$tu, kesinle$en rakamlara gore 9 ki$i hayatini kaybetti evet ama 125 ki$inin(sanirim) hayati kurtuldu bu kazadan. kimse bu acidan yakla$miyor olaya, bunun gercek anlamda olumden hayat doguran bir mucize oldugunu kimde konu$muyor, tarti$miyor. bugun canli yayinda bir gazeteci cikti, taninmi$ bir gazeteciydi ustelik, cikti ve dedi ki " 11 eylulden bugune kadar meydana gelen ucak kazalarinda ilk defa teror eylemi ku$kusu ya$anmadi, zira avrupali biliyor ki turklerin oldugu bir ortamda ucagi du$urmek icin teroriste gerek yok, turkler bunu zaten yapar".

bu yorumu yapan bir turk(?) gazetecisi. $imdi sormak isterim kendisine, hayatin boyunca kac ucak kazasi gordun de bunlardan kaci yere du$en ve uce bolunen bir ucak kazasiydi da icerisinden 125 civari insan sag saglim cikti? hangi ucak kazasindacan kaybi 9 ki$i ile sinirli kaldi ve bu can kayiplarinin 3 u pilotlardan olu$uyordu? bu kadar hazimsizlik, boyle bir kaza konusunda dahi bu kadar alaycilik hangi insani duygulara sigiyor? kaza sonucu meydana gelen can kayiplarina uzuldun mu yoksa "aha alay edebilecegim bir haber cikti ya$asin" diyerek sevindin mi?

ucakta hayatini kaybeden 9 yolcunun 5 i turk 4 u amerikan vatanda$iymi$, ayrica kritik derecede yarali olan ki$ilerden henuz bir haber yok.

son dakika haberi olarak da hollandali uzmanlar ucak kazasina motor arizasinin yolacmi$ olabilecegini belirtmi$ler ancak bu konu ile alakali da henuz resmi bir aciklama yok.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol