25 şubat 2009 hollanda thy uçağı kazası

independence
her gun gokyuzunde ucak turk havayollar amblemli ucaklarin adedini ve gunde yaptiklari seferi du$unun, meydana gelen kazalari bahsi gecen sonuc ile orantiya koyun, ortaya cikan sonuc biraz olsun insafinizi durtsun, rahatsiz etsin.

9 ki$i, belki de 10 ki$i(net rakam halen daha bilinmiyor) hayatini kaybetti, allah yakinlarina sabirlar ihsan eylesin. 25 ki$i yaralandi, bu ki$ilerin 6 sinin durumu kritik, evet ama allaha$kina turk hava yollari i$te boyle bir $irkettir, allah belalarini versin tadinda konu$mayin. senelerdir turk hava yollari yolcusuyum, maksimum her on gunde en az iki kere binerim ucaklarina, cok degi$ik havayolu ucaklari ile de ucmu$lugum vardir, ben turk hava yollarindaki ucu$ rahatini, personelin nezaketini ve guvenlige verdikleri onemi bir ba$ka $irkette gormedim duymadim.

$imdi desem ki her gun sadece istanbul trafiginde hayatini kaybedenlerin istatistiksel verilerini gozunuzun onune getirin, hemen diyeceksiniz ki "istanbul’da her gun milyonlarca arac trafige cikiyor, ama ucak sayisi kac tane hepi topu?". i$te oyle bakarsan olaya, trafik polisi zihniyetinden ya da murat kazanasmaz zihniyetinden bir farkin kalmaz. her gun trafikte hayatini kaybeden insanlarin sayisini ele alacaksin, bunu aylara daha sonra yillara cikartacaksin, sonra havayolunda meydana gelen kazalar ve yitirilen ya$amlarin sayisini alip bunlari trafige orantilayacaksin, ohoo uzun i$ler. yorma kafani bu denli, bilgi hava yollari dunyanin en emniyetli ula$im araclaridir ve turk hava yollari da dunyanin en kaliteli havayollarindan birisidir.

bu zihniyetle du$unmeye devam edersen yakinda "para$ut versinler yolculara, du$erken de kapiyi acsinlar yolcular atlasinlar" dersin, deme.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol