22 haziran 2012 suriye nin uçağımızı düşürmesi

independence
22 haziran 2012 hatay da askeri uçak kazasınin gercek yuzu.

suriye’ye gore malatya’dan havalanan f-4 sava$ ucagimiz suriye karasularinda alcak ucu$ yaparken du$uruldu, du$uruldukten sonra turk ucagi oldugu anla$ildi.

hukumet $imdilik sessiz. hizli bir tepki gosterilmedi suriye’ye kar$i. ankara tarafindan soylenilen tam olarak $u;

"türkiye, olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır."

hukumet hakli. bu i$in sonu iyi yerlere varmayabilir, sicak cati$maya kadar gidebilir. erdogan hukumetinin o denli maceraci oldugunu sanmasam da yine de boyle bir cati$ma ortami olu$abilir. oncelikle net olarak bilinmesi anla$ilmasi gereken $ey turk ucaginin gercekten suriye karasularinda ucup ucmadigidir. eger suriye karasularinda ucuyorsa orada o ucagin ne i$ vardi, bu da ara$tirilacaktir. zira bir turk sava$ ucagi suriye karasularinda ucuyorsa suriye’nin egemenligini tehdit ediyor anlami cikar buradan.

yine de suriye ucagi du$urmek yerine havasahasini terketmeye yahut ini$ yapmaya zorlayabilirdi ucagi. bari$ halinde kom$u bir ulkenin ucagini havasahasini i$gal ettigi icin du$urmek cok akla yatkin bir $ey degil. buna benzer durumlarda bizim yunanistan havakuvvetlerini ucaksiz birakmamiz icap ederdi bu zamana kadar.

daha onemli sorun pilotlarimizin durumu. saglar mi, $ehit mi oldular. sag olarak bulundularsa kimin elindeler $u anda, hayatlarini kaybettilerse cesetleri kimin elinde, cesetlerine ula$ilabildi mi?

eger pilotlar sag olarak bulunabilirse bu durum daha kolay cozume kavu$turulabilir. suriye ozur diler tazminat oder hayat bayram olur. tipki zamaninda suriye’nin turk tapu kadastro ucagini vurup du$urmesi gibi. suriye ozur dilemi$ tazminat odemi$ ve konu kapanmi$ti. umalim ki pilotlarimiz sag olarak bulunsun. aksi taktirde bu durum iyi neticeler dogurmaz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol