yılbaşı

orqn
hızla yaklaşmakta olan gündür.

duydum ki bir çok insan yılbaşının hangi gün olduğundan bihaber yaşıyormuş. hatta eksik bilgi yüzünden yanlış günü kutlayanlar bile olmuş. bu gariban, iyi kalpli insanlar için yılbaşının geldiğini anlama yöntemleri ni açıklıyorum;

* televizyonlarda, dergilerde ve buna benzer medya organlarında ’ 2010 un en leri ’ şeklinde haberler görürsünüz. bunu magazinsel düşünmenize gerek yok. inşaat sektörü bile kendi içerisinde enleri açıklar mutlaka. bir yılı geride bırakırken enleri açıklamazsak diğerine giremeyiz çünkü.

* milli piyango gişeleri önünde büyük kalabalıklar oluşur. hatta gişeler bu görevi tek başlarına yürütemedikleri için seyyar biletçilerden yardım alırlar. her sokağın başında bir tane seyyar milli piyangocu görebilirsiniz.

* kuruyemiş patlaması yaşanır. hatta kuruyemişçiler dükkanın içerisindeki kalabalıklarla baş edemedikleri için kapının önüne tazgah kurarlar.

* ho ho ho diye gülen pis sakallı şişko bir adam peyda olur. her yerde göreceksiniz bu adamı, korkmayın. geyiklerini kızdırmadığınız sürece size zarar vermez. ha olurda hediye vermeye çalışırsa sakın almayın. elin adamıyla samimi olmaya gerek yok.

* büyükçe torbaların içini karıştıran insanlara tanık olacaksınız. onlar torbacı değil. panikleyip polisi aramanıza gerek yok. ellerindeki torbanın içerisinde sayılar var. tombala adını verdikleri bir çeşit oyun bu.

aslında bu yazdıklarım oldukça yeterli. ama olur ya bütün bunlara rağmen hala emin olamazsanız önünüze gelen ilk adamın pantolonunu indirin. donu kırmızıysa o gün yılbaşıdır, değilse yılbaşı değildir. donun altında büyük bir kabarıklık dikkatinizi çektiyse boku yediniz demektir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol