üniversitede el ele tutuşma yasağı

bok bocegi
yuh artık dedirten olaydır.. yakinda haremlik selamlık öğretime de başlar bu zihniyet.. mazallah sıraları filan birbirlerine yakın koyar bu terbiyesizler kolları bacakları birbirine değer..
aias
aşk yasaklandı artık halka açık yerlerde
el tutmak yol açıyor diye hesapsız susmalara
kaldırdık tüm tutuşmaları.

(bkz: duyuru)
denemeler
şeriat düzenine hazırlık...yavaş yavaş alıştırma. bunu duyan bazı kimseler " e canım bazı öğrenciler de abartıyorlardı "diye destek verirler bu zihniyete ve böylece beyinler bu duruma alışır. bu ülkede özgürlük denince sadece türban anlaşılır çünkü.
underpressure
yok canım olsa olsa yalandır, denilebilecek bir yasaktır. ulan burası iran mı anasını satıyım. laik cumhuriyette olacak iş mi lan bu, diye de kokuşmuş beyinlere bir sırık sokulabilir.

akabinde gelebilecek yasaklar:

tüm kadınların çarşafla gezmesi
sokakta kadın-erkek yanyana yürüyemez
kızlar ayrı erkekler ayrı sınıfa




rashit
insanların birer birey olduğuna ve kendi kararlarını verebileceklerine inanmak ve insanları öyle görmek yerine onları imam benzeri kisilerin arkasındaki niteliksiz yığınlarınların parçası olarak görmeyi tercih edecek zihniyetin entellektüel insanların yetişmesini amaç edinen üniversitelerde varolma çabası.
walide sultan
bundan yirmi yil once, duydugumda inanamadigim, orada okuyan arkadaslarimin daveti uzerine gittigim ve de gordugum erzurum ataturk universitesi kampusunde yasanan, benzeri olaylardir. hala izlerinin artarak surdugunu, gormek ise cok acidir. butun kotuluklerin, elele tutusmayla basladigini varsayan bu zihniyetin, bugun elele tutusan, yarin neler yapmaz mantigini, ahlak felsefesi olarak tasiyan insanlarin uzantilaridir bunlar. hatta bir erkekle bir kadinin dansetmesini ’ayakta fuhus’ olarak niteleyenlerdir bunlar ayni zamanda.
ak
"kafasına esen herşeyi yasaklamak" eyleminin yasaklanmadığı sürece bu ülkede gayet normal olan eylem.
grafolog
eğer ki gazi üniversitesinde rektörlük tarafından uygulanıyorsa, öğrencilerin sağlığı düşünülmüş olabilir. tabi bu kararı alan rektörlük "biz okul içinde asayişi sağlayamıyoruz, reislere dur diyemiyoruz" da demiştir doğal olarak. bize de sormak düşer tabi, "siz rektörlük olarak ne işe yararsınız?" diye...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol