sigara yasağı

laughter
saçmalığın daniskası. özgür diye geçinen bir ülkede bu ve buna benzer kısıtlamaların, yasakların olması saçmalıktan da öte işleyiş hatasıdır, sistemi ve güçleri bazı kitlerin kendi lehine kullanmasıdır.

vay canına, yıllardır kimsenin aklına gelmemiş şahane bir uygulama senin aklına geliyor ve sen uyguluyorsun; ne büyük yaratıcılık. bu ülkede yıllardır böyle bir yasak getirilmemiş ise burada keşke bir kere düşünülseydi. düşünülseydi de böyle bir durumun sonucunda ortaya çıkacak maddi, manevi olumsuzluklar görülseydi. az önce tv’de haberlerde izledim; bir çok mekan sigara yasağından dolayı boş, insanların çoğu isyan ediyor. zira nargile kafe adıyla açılmış ve amacının nargile içilmek olduğu ortamlarda tüm yurdu kapsayan böyle bir yasak ne kadar abes durdu bir de siz düşünün.

kaldı ki, yasağın getirilmesine sebep olan faktörler de asla iyileşmedi, iyileşmeyecek de. dumansız hava sahası mıdır nedir; emin olun ki insanları son derecede rahatsız edecek sigara içimi sadece mahalle kahvelerinde oluyor ve orada da bir tane sigara içmeyen adam bulunmuyor ki rahatsız olan olsun. onun haricindeki hiçbir mekanda adamın suratına suratına üflemiyorlar dumanı. üstelik böyle bir yasak yerine her mekana havayı temizleyecek cihaz takılması zorunluluğu tarzında bir uygulama getirilseydi, her iki tarafın da mutlu olacağı bir ortam pek ala yaratılabilirdi.

ayrıca; çocuklara kötü örnek olma meselesi, uygulamaya ön ayak olan kişiler sağolsun ki kötü örneğin doruklarında dolaşıyor. önceden yoldan geçen çocuklar, içeride sigara içen büyüklerini görmezlerdi bile; şimdiyse sokakta, parklarda her an büyük bir istekle sigara içen büyüklerini görüyorlar. bir düşünün kendini kaptırmış ve büyük bir istekle bir kafenin önünde sigara içen birini görseniz siz ne düşünürdünüz o yaşta sigara hakkında. bundan ala özendirme yöntemi olamazdı.

yasakla birlikte ne olacak; sigaraya özenenler artacak, sonuçta ortada bir yasak var ve bizim milletçe yasağı delme tutkumuz yadsınamaz düzeyde. hem her yeri ne kadar denetleyebilirler, nereye kadar denetleyebilirler; hiç mi kimsenin canına tak etmez de bi laf etmez, karşı çıkmaz. hadi şimdi yazın bir süre devam etti diyelim, kışın soğuğunda hangi sigara tiryakisi bir dandik yasak yüzünden dışarı soğuğa çıkıp, donmayı göze almayı kabul edecek ki, ya da hangi sigara tiryakisi,’ay devlet büyüklerimiz düşünmüş, vardır bir sebebi, hadi ben de sigarayı bırakiyim’ diyecek ki. ben maalesef inanmıyorum, inanamıyorum, böyle saçma bir yasağın varlığına da inanmak istemiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol