recep tayyip erdoğan

benduruyorumsebagitti
i$sizliği yakında 2002’de i$ba$ına geldikleri orana dü$üreceklermi$ zat-ı alileri. ondan sonra da %10’un altına dü$üreceklermi$. nasıl? büyük ba$arı değil mi?

$imdi diyecekler ki: "küresel kriz oldu karde$im" ben de diyeceğim ki: "hani teğet geçmi$ti karde$im!"

sonra diyecekler ki: "sen ne tayyip erdoğan/ak parti düşmanı bir adamsın" ben de diyeceğim ki: "halep oradaysa ar$iv $urada. sözlükteki entrylerime bir bakılsın bugüne kadar, neye dü$man olduğum çıksın açığa."

bak buraya yazıyorum. gidecek, gidecekler... kader hükmünü verdi, düğmeye basıldı ya da gün geldi, devran döndü... gidecekler!

ardından birileri: "çetelere dokundukları için, $ahsiyetli dı$ politika izledikleri için, abd-israil’e kafa tuttukları için, dindar oldukları için..."

hayır! siz bu yüzden gitmediniz. bilginiz olsun! sizi iktidara getiren, sizi destekleyenleri siz desteklemediğiniz için gittiniz!

daha hafızalardan silinmeyen galataport ihalesi, suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi i$ini vereceği israil’le mi papaz oldu bu hükümet? o zaman bu politikaları ele$tirenleri antisemitist olmakla, yahudi dü$manı olmakla, sermaye ırkçısı olmakla suçlayan bu hükümet mi?

ırak’ta, 2003’te ba$layan amerikan i$galinden sonra hayatını kaybeden 1.5 milyon müslümana/insana ses etmeyen, sudan’da, kırgızistan’da ya$anan kanlı olaylara delikanlı sesi çıkmayan bu hükümet mi insan hakları, hak, hukuk pe$inde?

oğullara gemicikler, holdingler; yanda$lara ihaleler, krediler... vatanda$a "ananı da al git!"

varsa bir dini, inancı onu her fırsatta önüne maske/kalkan yapan bunlar mı dindar? hakkı, hukuku hep kendine yontan; bırak evrensel ilkeleri, o bayrak yaptıkları islami değerleri bile eğip büken bunlar mı? ba$örtüsü meselesinde "ulemaya soralım mı?" deyip ba$ka meselelerde "küreselle$me, reel politik, estek köstek" diyen bunlar mı...?

hayır beyler, bayanlar... siz hak ettiğiniz için gittiniz!

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol