recep tayyip erdoğan

schumi
bazı insanların basitçe eleştirdikleri, bu şekilde istemeyerek de olsa oy kazandırdıkları şahıs.

eleştirelim, ama embesilce eleştirmeyelim. yok "ananı da al git" demişmişler, yok ülkeyi bölüyormuş, yok devleti satıyormuş (bundan kastettikleri özelleştirme), yok incik, boncuk, armudun çöpü, üzümün sapı... tamam bunlar belki yanlış şeyler ama bunlar akp iktidarının ülkeyi kötü yönettiğinin göstergesi değildir. biz diyoruz ki tayyip, çiftçiye "ananı da al git" dedi, hakaret etti. adam diyecek "o provakatöre gereken dersini verdi ne güzel" veya biz diyeceğiz "devleti satıyor" karşı taraf "git ilkokul seviyesinde de olsa bi ekonomi kitabı oku" veyahut diyeceğiz "ülke bölünüyor", karşıdan gelen cevap "la bi sittir git.." hasılı böyle bir arbede, kargaşa, karşı tarafı anlamama durumu vuku buluyor. şahsen akp’cilere karşı akp’yi ve tayyip’i eleştirirken aşağıdaki mevzulardan dem vuruyorum:

1. her ne kadar tek parti dönemlerinde ülkede gözle görülür kıpranmalar, değişimler, gelişimler görüldüyse de temsili demokrasinin olmazsa olmazı koalisyondur. bizim anayasamız kötü diye, partilerimiz çok kötü diye bu kaide değişmez. ve demokrasi kültürü yerleştikçe koalisyonların önemi ortaya çıkacaktır. akp ve herhangi bir dikta yönetimine engel olmak nedenleri ile tek parti hükümeti olmasını istemem.

2. ab yolundaki değişim ve gelişimlerde son 1 yılda milliyetçi oylara gözünü dikmesinden mütevellit sürekli geri adımlar atması.

3. temel hak ve özgürlüklerde (özellikle ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, basın özgürlüğü) yasalardaki maddelerin yerlerini değiştirmek haricinde çok büyük bir gelişim gösterememiş olması.

4. gsmh’yi büyütme adına zenginin daha zengin, fakirin daha fakir hale gelmesi. (mesela gsmh 100 artıyo tamam da zengin adamın parası 105 artıyo, fakir 5 kaybediyo oluyo 100 artış)

5. tek parti iktidarı, anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olunması avantajlarının iyi kullanılamayıp; bu avantajların kendisine diğerlerinin üstünde bir tahakküm kurma hakkı verdiğini zannetmeleri, uzlaşmaya yanaşmamaları.

tüm bunları saydıktan sonra karşıdaki mutaassıp bir akp’ci dahi olsa duruyo, iki dakka düşünüyo "he lan doğru aslında ama bu kadar sorun kadı kızında da olur, diğerleri olsa bu kadar da olmazdı" diyor. şunu kabul edelim: akp iktidarı her şeye rağmen başarılı bir iktidardır. -tabi ’başarı’dan ne anlaşıldığına göre değişir bu- yine de benden akp’ye oy moy yok.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol