recep tayyip erdoğan

independence
haddini fazlasi ile a$maktadir ozellikle son ciki$larindan sonra ancak ben yine de soylemi$ olayim, bu gidi$ gidi$ degildir.

bir kadinin bedeni ve hayati kendisine aittir. bu bedenin nasil kullanilacagina, bedenin birinci sahibi kadinin cocuk dogurmak isteyip istemedigine o bireyin kendisinden ba$ka kimse kari$amaz, karar veremez. bir ulke ba$bakaninin "sen bu bebegi doguracaksin, bu yuzden sana kurtaji yasakladim" deme hakki yoktur.

bir ulke ba$bakani kurtaj gibi "cok onemli bir konu" hakkinda insanlari provake edici $eyler soyleyemez, konu$amaz. boyle bir luksu olmadigi gibi boyle bir hakki da yoktur.

bir ulkenin ba$bakani kendisini sokakta simit satan adam ile ayni onem derecesinde goremez soyledikleri acisindan, deger acisinda ise zerre farklari yoktur. hatta cok zaman sokaktaki simit satan adam benim icin daha muteber bir $ahistir ama b benim kendi kanaatim elbette.

bir ulke ba$bakani bir ailenin cocugu oldugu zaman o cocugun en iyi $artlarda egitim alabilmesi icin ve yine o cocugun refah seviyesi yuksek bir ortamda yeti$ebilmesi icin caba gostermelidir. cocuk dogmadan once cocugun kesinlikle dogurulmasi uzerine yorumlar yapamaz. yapsa bile bunlar sadece yorumlarla sinirli kalmalidir, bunu yasal bir duzenleme haline getirip insanlari bu duzenlemeye mecbur birakamaz.

bir ulkenin ba$bakani kendinden nefret ettirmemelidir. bu cok sakincali bir durumdur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol