islam hoşgörü dinidir

imphotep
hoşgörülü olmayan dinler olarak örnek verebileceğimiz yahudilik hristiyanlık,dünya üzerinde en yaygın olanlarıdır ki,dünya üzerinde 100lerce din vardır.dinler konusunda biraz araştırma yapan insan hemen anlar islâmiyetin en hoşgörülü din olduğunu.
yahudilik; yahudilik dini esaslarına göre,belli başlı kurallara uymayan insanlar elit kesimden hemen soyutlanır.yahudilik dinine göre sadece belli bir soydan gelen insanların yahudi olabileceği,diğer insanların daha sonrada yahudi olamayacakları açıkca belirtilmiştir.ki bu hoşgörü kavramına pek de sığmayacak bir şeydir.

hristiyanlık:hristiyanlık dini,günümüzde ne kadar değişmiş olursa olsun,ne kadar kollara ayrılmış olursa olsun vedünyadaki en rahat yaşanabilen din olarak kabul edilirse edilsin,tüm hristiyan din kitaplarında yazıldığı üzre "afaroz" diye bir kavrama sahiptir.yadi dinden atılmak.sebebi her ne olursa olsun,bir davranış veya düşünce yüzünden dinden atılmak hoşgörüye pek sığmayacak bir davranıştır.

örneklerde görüyoruz ki,hoşgörüsüz dinler vardır.ve hatta biraz daha araştırırsanız höş görüsüz dinlerin çoğunlukta olduğunu göreceksiniz.herkesin bildiği bir örnek olarakiarap yarım adasında kız çocuklarının diri diri gömülmesi de bir din gereği olarak yapılmaktadır.

sonuç itibarı ile islâmiyet doğru kaynaklar ve tarafsız gözlem ile incelendiğinde,temelinde "hoşgörü" kavramının olduğu rahatlıkla görülebilecektir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol