islam hoşgörü dinidir

independence
dogrudur yanli$tir tarti$ilir ancak sen bugunku dunyada bunu bir hiristiyana bir yahudiye bir ataiste anlatabilir misin, onu ikna edebilir misin onu soyle bana once.

hemen islam kurallari ile yonetilen ulkelerin kiminden en yakin gecmi$ ile alakali ornekleri verelim;

(bkz: mısır da 529 kişiye idam cezası verilmesi)
(bkz: mısır da 683 kişiye daha idam cezası verilmesi)

dur bir kac ornekle daha taclandiralim durumu;

(bkz: boko haram)

adamlar nijerya’da muhtemelen 100 e yakin ki$iyi oldurdukten sonra 300 kiz ogrenciyi alip kaciriyorlar. kizlari pazarda satacaklarmi$. islam kokenli bir orgut bu.

(bkz: el kaide)

muhtemelen hakkinda konu$maya gerek yok. arkalarina islami alarak terorist eylemler yapan bir grup.

(bkz: 21 eylül 2013 kenya da katliam)

bak bu ba$likta konu edilen grup da musluman. kenya’da bir avm’ye gidiyorlar, icerideki muslumanlar di$ari ciksin diyorlar, kalanlarin uzerine ate$ aciyorlar. neden? cunku musluman degiller ve muslumana gavur kani akitmak helaldir. 68 ölü 300 e yakin yarali.

daha anlatabilecegimiz ancak $u anda aklima gelmeyen onlarca ornek var muhakkak. $imdi sen kalk bu olaylar halen tazeigini korurken musluman olmayan birisine dön ve de ki "islam ho$goru dinidir". adam demez mi sana insan oldurmenin neresi ho$goruye sigiyor?

der.

once islami dogru algilayip dogru bir $ekilde hayatimiza sokmak lazim ki, ardindan ho$gorusune siginalim ve insanlara bunu anlatabilelim. islami kendi kit beyinlerinin minik ceperleri arasina sıkı$tırıp oradan di$ariya suzulen boluk bolcuk ve birbiri ile alakasiz kismi bilgileri "aha bu islam, haydi uygulayalim" $eklinde yorumlayan insanlar sayesinde, bati ulkelerinin pek cogunda muslumanlar dogu$tan katil muamelesi goruyorlar. sen ben de olsak ayni muameleyi ayni insanlara gosterirdik, kendine sürüst ol. adamlar islam adina binlerce insani katletmeyi kendilerine hak goruyorlar, ne du$uneceksin ki haklarinda?

islami dogru anla, dogru uygula, ardindan ho$gorusunden bahset. sen hala daha islamin i harfinden terksin, ba$kasina nasil izah edeceksin kendi anlamadigin kendi bilmedigin $eyi?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol