lisede namaz vakti

independence
bari bu ba$liga yazmayayim dedim de yine tutamadim kendimi, yaktim sigarami oturdum makinenin ba$ina.ustelik ne guzel de uzanmi$tim ya neyse.dayanamiyor insan.

konu ba$ligimiz lisede namaz vakti.her $eyden once ba$ligin acilimi ba$tan yanli$.zira lisede de olsan universitede de olsan namaz vakti ayni saatlerdedir.yani sen sinif atladikca namaz vakti sana gore degi$kenlik gosterip "dur hele bu cocuk liseden mezun olmu$ hadi buna kiyak yapim de 15 dakika sonra gelsin bunun icin namaz vakti" demiyor.her neyse ba$ligin falsosunu goz onunde bulundurmaksizin yazmaya cali$ayim.

her $eyden once asil mesele namaz vaktinin nerede geldigi degil, namaz vakti geldigi zaman namazin nerede kilindigidir.eger bir lisede mescid varsa, o ulkenin icerisinde bulunan gayrimuslumlerin de ayni haklara sahip oldugu anlayi$indan yola cikarak ayni okulda kilise, havra ve hatta satanistler icin kedi kesme masalarinin(oha?) olmasi da gerekir.eger bu saydiklarim yoksa mescid de olamaz.

ote yandan turkiye gibi, bir mahalledeki bakkal sayisina denk sayida camisi bulunan bir ulkede ekstradan bir liseye mescid acmak ne alaka? icerisinde mescid bulunan okulumuzda kutuphane var mi acaba merak ettim $imdi ben.

her $ey yerinde guzeldir.

eger siz cami icerisinde kimyasal deneyler yapip matematikten sinava giremiyorsaniz, lisede de mescid acip namaz kilamazsiniz.ama yok aranizdan "bizim camide biz gecen gun biyoloji sinavi olduk lan naber ibi$?" diyebilenler varsa o zaman bu sacmaliga boynum kildan incedir.zaten camide girilecek biyoloji sinavinin ilk sorusu "dna nedir?" olsa ilk cevabi da "yeri gogu yaradan yuce rabbimin canlilarin hucrelerine yerle$tirdigi yapita$i hikmetinden sual olunmaz rabbimin!" $eklinde olacaktir.ters olurdu yani.

tum bu soylenenlerin i$iginda gonul isterdi ki namazimizi camide kilalim bilimi okullarda ogrenelim.islam da bir bilimdir diyenler icin bu bilimi de ogrenebilecegimiz din derslerimiz halen liselerde mevcuttur $eklinde bir cevabim olacaktir, iyisi mi hic bu yonde serzeni$lerde bulunmayin.

ibadetin yeri ibadethanelerdir, lise yahut dengi okullar degil.

independence, suleymaniye camisinin internet cafesinden bildirdi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol