mayo reklamlarının yasaklanması

imgoindeeperunderground
nereden başlasam bilemediğim bir mevzu.. oncelikle aklınıza gelebilecek her türlü zik hakkında yazılmış olan reklam konusuna, bu konuda hiç bir şey yazılmamış olması beni gerçekten dehşete düşürdü. inşallah aslında yazılmıştır ama ben bulamıyorumdur diye düşünmek zorunda kaldım.. ((ara: reklam) , (ara: mayo) )

başımıza gelmiş olan şeylerin çoğunun farkında bile olamadığımızın ispatıdır bu konu. istanbul’un her yanındaki bilboardları yazın gelmesi ile birlikte "giyinmek güzeldir" sloganlı tesettür giyim sanayii reklamlarının kaplaması, zeki triko, nelson, kom gibi markaların ise "insanların ahlakını bozar, dikkatini dağıtır, kaza olur" gibi gerekçelerle bilboardlara reklam vermek bir yana kendi binalarına bile reklam asmak için izin alamamaları gerçeğidir ve bu gerçek kadir topbaş tarafından sürekli yalanlanmaktadır ama hala ortada bu reklamlardan eser yoktur.

zeki triko duruma tepkisini gösterebilmek, sesini duyurabilmek için atatürk’ün plajda çekilmiş meşhur fotoğrafı ile reklam yapmış geçen sene, ne kadar dikkatimizi çekti? bu sene daha dikkat çekici olabilmek adına patlıcan ve salatalık ile yapacakmış reklamını..helal olsundan başka bir şey denmiyor..

bu zihniyetin sapık ruhlu adamlarının sikleri kalkmasın diye kaç heykel, kaç resim, kaç fotoğraf, kaç sergi, kaç film, kaç kitap yasaklanmalı? neremize kadar örtmeliyiz, ayak bileği de yeterince tahrik edici mi? vücutlarında sahip olabildikleri yegane baş, yarrak başı olduğundan mı sürekli olarak tahrik oluyor ve hatta tahriş oluyorlar?

bu özgürlüklerin tamamını kaybetmeden değerlerini anlayacak mıyız yoksa giyinmek gerçekten güzel midir?

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol