said nursi

camurhan
tarikat kur(a)mamasinin en büyük sebebi kimin döneminde yasadigini bilmis olan kimse. gelecegi fark edecek kadar akilli, kurmak isteyecegi tarikatin daha kurulmadan tepelenecegini bilecek kadar kurnaz ve aydinlanmayla ortaya cikan din karsiti ya da dini elestiren akimlarin asil amacinin ne oldugunu tahmin edebilecek kadar ileriyi görebilen bir insanmis. zamaninda düstügü ve hala bünyesinde debelendigi islam dünyasinin karanligi icerisinde fikirlerini yenilikci diye tanitabilmis, kendisini mübareklestirebilmistir.
temel sorunun iman oldugunu görebilen nursi fikirlerinin yayilmasi icin kitaplar yazmistir. akp olayinda oldugu gibi kendini magdur yasli adam kisvesine büründürtebilmistir. islami yobazligin baska bir ayagi olan bizim cavusumuz, adamimiz taraftarligini türkiye’ye nurculuk adi altinda yerlestirebilmistir fark etmeden olsa bile.
zengin olarak ölmemistir. lakin kutsallastirilma asamasindaki kitaplarini güzel paralara satabilmistir.
elden ele sanki allah’in 100cü ismi gibi kapisilan risaleleri gercek bir propaganda araci olarak cahil halk saflarinda tutkal islevi görmüstür.
papagan gibi ezberlenen, agdali ve kötü yazilmis olan risalelerin nurcularin belkide bu kadar degerli görüsmesinin sebebi anlasilamayacak bicimde olmasidir. isin ilginc tarafi o kadar kültürlü, birikimli(!) sakirlerin bile adam akilli hala metinlerini karmasikligini indirgeyememis olmasidir.

edit: gördügüm, tanistigim bütün sakirleri ayrica hemen agizlarini bozabilecek kadar edebliydiler. yazilanlardan zaten anlasilabilir kimin ne oldugu. hakaret etmeden yazabilmek islerine gelemez. tek kelimeyle komik.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol