yaran fıkralar

king of swords
129. ayet

bir rahip arabada tek basina seyir halindeyken,yol kenarinda bekleyen bir rahibeye rastlar, arabasini durdurur ve rahibeyi istedigi yere goturmeyi teklif eder, rahibe de kabul eder. rahibe arabaya biner, bacak bacak ustune atarak elbisesinin açilmasini saglar ve ortaya sahane bacaklar çikar. rahip bacaklara goz atarken, nerdeyse bir kaza geçirecektir. arabayi kontrol altina aldiktan sonra, çevik bir hareketle elini rahibenin bacaklarina goturur. rahibe ona dogru bakar ve "129. ayeti hatirlayin peder" diye soyler. peder sinirlenir ve ozur diler. elini geri çekmek için adeta kendini zorlar. bu arada,gozlerini bir turlu bacaklardan ayiramaz. vites degistirirken yine elini bacaklara dogru kaydiriverir. rahibe bir kere daha "129. ayeti hatirlayin peder" diye soyler.
peder, bir kere daha ozur diler. "bu zayifligim için ozur dilerim". manastira varinca rahibe arabadan iner,pedere dogru anlamli bir goz kirpar ve yoluna devam eder.
kiliseye varinca rahip hemen bir incil aramaya gider ve 129. ayete bakar. ayette "ileri gidin ve arastirin, sonunda zafere ulasacaksiniz" der.
hikayeden çikarilacak ders: isinizle ilgili daima bilgi sahibi olun, yoksa çok buyuk firsatlar kaçirabilirsiniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol