istanbul'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerekliliği

independence
ben bunu 13 mart tarihinde götü boklu bir vatandaş olarak yazmisim, ilk sokağa çıkma yasağı hukumet yetkilileri tarafindan 10 nisan tarihinde ilan edildi. yani benim gibi siradan bir vatandasin önerisinden 27 gun sonra.

peki ben mi ülkeyi yonetenlerden daha zekiyim yahut daha ongoruluyum?

elbette hayir. her sey paraya dayali ama her sey. hazine tamtakir, elde avucta ne varsa betona yatirilmis, uzerinden gecmeyecegimiz koprulere, gitmeyecegimiz hastanelere, kullanmayacagimiz havalimanlarina yatirilmis. simdi bu adamlar benim dedigim tarihlerde nasil sokaga cikma yasagi ilan etsinler?

onlar da hakli.

peki benim onerdigim tarihlerde bir sokaga cikma yasagi ilan edilmis olsaydi, en azindan istanbul da bu uygulansaydi ne olurdu?

15 gunluk bir sokaga cikma yasagi uygulansaydi ülkenin ekonomisi bugun oldugu kadar kesinlikle kotu etkilenmezdi. vaka sayilari su anda belki de 100 un altina duser, gunluk can kaybi sayisi muhtemelen sonlanmis olur, normallesme de 1 hazirandan daha once baslamis olurdu. yani mevzu para ise daha az bir zarar ile kapanirdi bu konu, mevzu can ise daha az bir can kaybi ile sonlanirdi bu konu.

yapamadilar. yapamazlardi da, cunku paralari, cunku paramiz yoktu.

ama ne var?

e köprümüz var, sehir hastanelerimiz havalimanlarimiz altgecitlerimiz var. gecis garantili olmus, tedavi garantili olmus ne cikar. elimizde milyar ton beton var, can ne saglik ne allahaskina.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol