çin halk cumhuriyeti

elma sekeriiii
sehirleri ayrı ayrı ele alacaksak, guzel bir ülke sayılabilir. ama genele bakacak olursak bok gibi ülke. cok kalabalik, cok kaba insanlara sahip olan bu ulkede birkac ticaret merkezi ve gokdelenin arkasina saklanmis olan sefaleti igrenc yasam sartlarini gorunce, bu ulke gelisiyor ama sadece devlete gelisiyor diye dusunuyor insan.
kullandiklari para birimi rmb(yuan) turk lirasindan 3.5 kat daha degersiz. ve hersey çok adi. alışveriş yapmaya çıkarsanız pahalı olan malları seçin. guzel görünen her ucuz şey elinizde patlıyor çünkü.
buyuk sehirlerde hızlı trenler mevcut, teknoloji çok gelişmiş voooouuv! diyorsunuz. ancak biletler çok çabuk tükenince otobüse saldıranlardan biri de siz oluyorsunuz ve trenin teknolojikligi gözünüzü boyarken;otobüste bir tavuğun eksik olduğunu görüp iğrenç kokuya burun tıkamak zorunda kalıyorsunuz. iste cin’in realitesi.
hangzhou’daki batı golünün güzelliğine hayran kalıp model sehir diye kabul edilen ningbo sehrinin arka sokaklarindaki sefalete gözleriniz yaşariyorsa çin halk cumhuriyeti’ne hosgeldiniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol