dtp hakkında açılan kapatma davası

idiamin
yargıtay cumhuriyet başsavlığınca demokratik toplum partisi’nin (dtp) temelli kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesinde, "cezaevinde bulunan bir terör örgütü liderinden aldıkları talimatların gereğini harfiyen yaparak siyasi parti (dehap) kapatıp, yeni bir siyasi parti (dtp) kuran kişilerin terör örgütü ve liderine ne derece bağlı olduklarını kuşkuya yer vermeyecek biçimde ortaya çıkarmıştır" tespitine yer verildi.
yargıtay cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan ve 121 sayfalık iddianamede, anayasa’nın 3. maddesinde yer alan "ülkenin bölünmez bütünlüğü" hükmüne yer verildi ve bunun demokratik yoldan bile dahi olsa değiştirilemeyecek ve değiştirilmesi teklif edilemeyecek hükümler arasında yer aldığı kaydedildi.
iddianamede, siyasi partilerin, "demokratik düzeni bozucu, devletin bağımsızlığını, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile hukuk kurumlarına ve devletin demokratik yapısına duyulan güvenin sarsılmasına neden olan tavır sergilemeleri halinde kamu düzenini bozacaklarının tartışmasız olup, bu durumda devletin kendi varlığına yönelen tehditlere karşı önlem almasının demokratik hukuk devleti olmanın gereği" olduğu ifade edildi.

alıntı: milliyet
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol