çiğköfte

greyfurt
yapılma biçiminin, malzeme kalitesinden daha önemli olduğu yiyecektir. bunun özel tepsileri olur. (tırtıklı ve kaygan yüzeyli tepsidir bu. her bir tırtık yaklaşık 3 cm çapınca olduğundan temizlenmesi kolay ve sağlıklıdır)

aslında içeriğine yakışmayan bir adı vardır. gerçekte içeriğindeki et, çiğ olarak servis edilmez. kas gücü ve acı ile pişmiş hale gelir. (pastırmadaki pişirme olayını hatırlayın) yani nizami yapılmış bir çiğ köfte "iyyk mikrop deposu" değildir.(siz yinede dışardan yemeyin)

hızlı ve kıvamlı hazırlanabilmesi için 2 kişi çalışmak daha mantıklı olur. 1 kişi yuğurma işini yaparken, diğer kişi tepsinin hareket etmemesi (sabitlemek karşı taraftan için sıkıca tutar), yuğuran kişinin terinin silinmesi ve malzeme takviyesi le ilgilenir.

hazırlanması cidden yorucudur(çok kuvvet gerektirdiğinden genelde erkeklerce yapılır) ama köfteleri bir bir mideye yollamaya başladıktan sonra bütün yorgunluğunuz geçer.

taze, iyi yıkanmış marul ve soğuk ayran (soğukluğu harareti azaltır. kendisi mideyi rahatlatır) ve limon ile tüketilmesi tavsiye olunur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol