carl gustav jung

louandreassalome
biyografi:
jung(1875-1961) isviçreli bir papazın oğludur. 1895 yılında basel’de tıp eğitimi almaya başladı ve 1900 yılında eugen bleuler’in asistanı olarak burghölzli’de psikatrist olarak hizmet verdi. doktorasını 1902 yılında tamamladı.(konu okult (gizli,görünmeyen) fenomenler (etkiler) ve onların psikoloji ile patolojile bağlantıları.) paris’de 6 ay pierre janet ile bilgilerini derinleştirdi. 1903 yılında emma rauschenbach ile evlendi.


bazı ünlü sözleri:
-mars gezegenine ulaşmak, kendi kendine ulaşmaktan daha kolaydır.
-diğerinin sevmediğimiz özellikleri, kendi kendimizi bulmaya yardım edebilir.
-duygusuz karanlığı aydınlatamayız ve bitkinliği harekete çeviremeyiz.
-düşünmek zor bir sanattır onun için çoğunluk tek karar verir.
-artık elinde mitolojinin anahtarı var.
-ruhun tüm kapılarını açmakta özgürsün.
-çocukken kendimi yalnız hissederdim; hala da öyle hissediyorum çünkü bazı şeyleri biliyorum ve bunları hiç bilmedikleri yada bilmek istemedikleri anlaşılan insanlara bazı ip uçları vermeye çalışıyorum.
-yalnızlık, insanın çevresinde insan olmaması demek değildir. insan kendisinin önemsediği şeyleri başkalarına ulaştıramadığı yada başkalarının olanaksız bulduğu bazı görüşlere sahip olduğu zaman kendisini yalnız hisseder.
-bilinmeyen bir şeyi hissetmek ve bir gize sahip olmak önemlidir. böyle bir şeyi yaşamamış bir insan, önemli bir şeyi yaşamamış olur.
tümüyle emin olduğum hiç bir şey yok. tümüyle inandığım bir şey de gerçekten yok. tek bildiğim, doğduğum ve var olduğum.
-doğduğumuz dünya çok acımasız, ama aynı zamanda ilahi bir güzelliği var. anlamlı oluşununmu, yoksa anlamsızlığının mı ağır bastığına karar vermek, insanın yapısına bağlı.
-günümüzde, bizi tehdit eden tehlikenin doğadan gelmediğini, insan ve kitle ruhundan kaynaklandığını apaçık görüyoruz. tehlike insanın ruhundan kopmuş olmasında.
-tanrı adem ile havva’yı, düşünmek istemediklerini düşünmek zorunda bırakacak biçimde yaratmıştır.
-yaşamım bilinç dışının kendini gerçekleştirdiği öykülerden biridir.

etkisi:
carl gustav jung sadece psikoterapi bilim dalını değil, aynı zamanda psikoloji, teoloji, etnografi bilimi, edebiyat ve güzel sanatları da etkiledi. psikoloji bilim dalında kendisi tarfından bulunan ve yapılan kavramlar geniş şekilde kabul gördü.örneğin; kompleks, introversion ve ekstraversion, gölge,arketipler(enerjikompleksler),kolektif
bilinçaltı
,anima,animus

eserleri:
(bkz: psikoloji ve din ">[gbkz]psikoloji ve din )
(bkz: anılar düşler düşünceler ">[gbkz]anılar düşler düşünceler )
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol