ağustos 2006 orman yangını

pixie
18 ağustos 2006 cuma akşamı altalya’nın kaş ilçesinde başlayan ve 6 gündür aralıksız devam eden yangın. tam söndü sönüyor derken biraz kuzeyinde çıkan (çıkarılan) yeni bir yangınla birleşerek yeniden alev alan ve büyüyen felakettir. şu ana kadar 20 kilometrekare’lik alan küle dönmüş, yangının sınırları aydın’a kadar ulaşmıştır. özet olarak : akdeniz ve ege kıyı şeridi komple yanmıştır.

yetersiz ekipman, alınmamış tedbirler, boşverilmiş bir gerçek..

farkettiniz mi milletvekillerimiz ne çabuk arsa sahibi oluyorlar. kimler hangi sit alanlarını imara açıyor. yabanc futbolcular ne çabuk türk uyruğuna geçiriliyor. tbmm niye aylardır tatilde.. kimler gözümüze soka soka herşeyimizi sömürüyor. niye bakan maaşları bir öğretmen maaşının yaklaşık 6 katı kadar. farkettiniz mi nasıl oluyor da devlet büyükleri her yıl araba değiştiriyorlar ama bir yangını söndürecek helikopter ve tertibata sahip değiliz.

sahip olduğumuz tek şey olan çevre güzelliklerimizi neden bu kadar gözardı ediyorlar. tek geçim kaynağımız olan turizmi baltalayıp duruluyor.

söz vermiştir çevre bakanımız. yananların yerine yenilerini dikecektir. diksin tabi. acelesi yok. bi ara diker elbet. biz nasılsa bir sonraki seçimde de gider ona oy veririz.
...de sevgili bakanım öyle olmuyor işte. gidenin yerine yenisini koymak değil çözüm. az yiyin de bize doğal afet tertibatı alın.

ya da bsg sevgili bakanım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol