laikcilik

totentanz for eidola
laiklik kendi içinde isim ekleriyle çok farklı anlamlara gelebildiği gibi ülkem halkı içinde de farklı anlamlar ifade edebiliyor. örneğin türk laikçiliğinde kamusal alan denilen bir zamazingo varki ülke halkını birbirilerine karşı provakeden başka hiç bir işlevi yoktur. kaldı ki atatürkü ve atatürkçülüğü nerelerinden anladıklarını birtürlü anlayamadığım ve 125 yıldır kendine başka bir atatürk bulamayan zavallı yöneticilerin kendilerinden ve kendi halklarından ne kadar uzakta olduğunu her görüşümde için için üzülsemde yinede kendime bir şans tanıyıp tekrar bu ülke için neler yapılabiliri düşünürüm. bir dine tepki değildir türk laikçiliğindeki esas. öyle ki türk laikçiliğinin önüne geçmek istediği bir inanç oluşumudur. bu inancın ne olduğu önemli değildir. ister pagan olsun ister budist, ister müslüman olsun ister ateist özünde bir inanış olan bütün insan davranışları karşısında bir tutum izlemeye çalışan zavallı bir kurum haline gelmiştir bir türk laikçiliği. bu ülke insanları solundan sağına her kesimden bütün insanları yani türkiye halkı bunca yıllık kimliğini -ne çeşit olursa olsun- inancıyla korumuştur. iş anasından fırlayan hortumcuların ülkenin anasını sikmeye gelince meydanlarda basbas bağıran birlik ve beraberlik çağrısı yapan orospu evlatlarının inanç konusunda ne kadar hassas olduğu gerçeğidir.
abbaxxas
laik düşünce yapısında olan insanları bir bakıma aşağılamak için uydurulmuş sözcüktür.doğrusu laikliktir ve bunu benimseyende laiktir.
steroid
"laik"likten farklı olarak "laisizm"e daha yakın bir akımdır. taraftarları baskıcı devlet ideolojisini destekler.
jean valjean
laiklikliğe karşı çıkanların bir taraflarından uydurdukları şeydir. laiklik sömürülecek bir şey değildir ki sonuna "çilik" konsundur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol