popüler olacak entry başlığından bellidir

imgoindeeperunderground
altına pek çok örnek sıralanabilecek bu tip entrylerin altında bulundukları başlık sayesinde otomatik bir okur kitlesi de vardır. bir süre herhangi bir sözlüğün bünyesinde bulunmuş olan akıllı bir yazar nereye oynayacağını aslında bilir. iş bundan sonraki kısımdadır zaten. ya çoğunluğun bulunduğu ve beğeneceği yöne kayar ve popüler yazar olur ya da gerçekten doğru bildikleri ile içinden geçenleri yazar ve kimi zaman beğenilir, kimi zaman eleştirilir, ekstrem bir şey çıkarmadıkça çok da sallanmaz.

garantili başlıklar arasında futbol ile ilgili olanlar (destekleyici yazıların taraftarlar tarafından iyi oy alacağı hesap edilerek..), aşk ile ilgili olanlar (kimin yüreği dayanır sağlam romantik bir yazıya..) ve herhangi bir politik görüşü destekleyip boş olmayan yazılar (burada bilgi birikiminin de devreye girdiği entryler baz alınmakta ama bilgi miktarı ne olursa olsun o fikri destekleyenler tarafından takdir görmektedir..).
her ne kadar entryler ile değerlendirilmeli olsa da içerik kişilerin beğenilerine uyduğu takdirde takdir görmektedir, bu malesef bir gerçektir.
bu şartlar altında, kişi bir süre sonra iyi oy alacağından emin olduğu entryler girmeye başlayarak bu işi kotarır.
bu genellemenin dışında kalanlar ise hangi başlık altında olduğuna bakılmaksızın zeka ürünü olan komik entrylerdir. bunlar bize kahkaha attırabilme gücüne sahip olan entrylerdir ve klasman dışıdır çünkü dediğim gibi hangi başlığın altında olduğu fark etmeksizin, yandaş toplama amacı gütmeden yazılmışlardır. diğerleri ise topluluğun hissiyatına oynanmıştır.. acı çekenlere, takım tutanlara, solculara, eziklere, vesaire..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol