kısa açıkve net konuşmak

walide sultan
ve bu basliktaki onermenin; yazidaki seklini denemek, ulasilmak istenen hedef niteligini tasir, bazi insanlar icin. bunun icin cok guclu bir ifade tarzina sahip olmak, uzun cumleleri sentezleyecek bir islek zekada olup, kisa cumlelerle olayi daha vurucu ve hedefe aninda ulastirici, dusunceler uretmek gerekmektedir.
ayrica, her insanin sabir boyutu farklidir, dusunceleri toparlayip bunlari ozetleyip sunmak zaman alici bir islemdir zira. bu ortamda sadece dusunceyi vermek, yorumu okuyucuya birakmak cok onemlidir.
kisa acik ve net konusmak; duygusal konularda degil ama bilgi unsuru tasiyacak konularda cok onemlidir. karsinizdaki insanin duygulari sizi hic enterese etmez siz bilgiyi verirsiniz, isiniz orada biter.
artik bu verdiginiz bilgi karsisinda o insan ne yapar ne dusunur orasi sizi hic ilgilendirmez. hele de bilgi; sadece entry numarasi olarak bir basligin altinda gorunuyorsa baska soze hacet yoktur, zaten. siz olayi asmis, basliktaki mukemmel konusma seklini bir de yaziya tasimis bile sayilirsiniz. bu izahat icin bilmem ornek vermeye gerek varmi dir?
bir taraftan msn muhabbetiniz devam eder, hatta o kadar o tarafa kaptirirsiniz ki selam yerine sozluge, slm. seklinde yazarak buraya selam bile verirsiniz. arada da laf ola torba dola, ben de burdayim ha gibilerinden, daha once yazilmis bir entry numarasi seyettirirsiniz. basliktaki olayi basarmaktan ote yemis bile sayilirsiniz.

edit; hatta yazilarinizin son seklini bile merak edip yaptiginiz hatalari duzeltecek vaktiniz ve gereginiz dahi yoktur.
elma sekeriiii
her zaman yapılamayan $eydir. bazen ya kar$ı taraf sizden olayı anlamak adına daha fazla detay ister, ya da siz derdinizi anlatırken daha anlamlı hale getirmek adına olayı daha fazla kelimeyle biçimlendirmeye çalı$ırsınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol