umutsuz bir anda umudu yakalamak

walide sultan
kisinin; tum umutlarini yitirdigini dusundugu anda yeni bir umudu yakalamasiyla ilgili olaylardir.

ornek icin bir hikaye;
konu figuru:bilgic kisisi
yer:gurbet diyari
zaman:diyelim bugun

isinden telasla cikmis, sozluge kosmak icin, olmayan trafikte her turlu cambazligi yapan bilgic kisisi, yolu yariladigi anda, gondermesi gereken bir evraki faxlamayi unuttugunu hatirlar. zink! diye yolun ortasinda fren yapar. dakika hesabiyla belki bir yerlerde fax bulabilirse, zamaninda yetistirebilecektir bu hedeyi.
etrafa bakar sadece bir adet kuru temizleme dukkani gorur. hemen keskin bir u donusuyle dukkanin onune park eder, ederken de arkadaki sol farlardan biri, fara gelip carpan cop bidonu tarafindan kirilir. bununla bakip, ugrasilacak zaman yoktur. solugu dukkanin icinde alir. dukkanin on kisminda calisan tek bir kisi vardir, ve ne bu sahsiyetle, ne de bu dukkanla daha once hic tanisilmamistir.
bilgic elindeki evraki telasla sallayarak fax olup olmadigini sorar. kisi, var ama kullanamazsin der. bilgic israr eder. isin aciliyetini anlatir saniyelerin oneminden bahseder, karsisindaki dingil anlamaz. peki canin sagolsun, deyip tam dukkandan cikacak olan bilgic geri doner, adama sorar;
-sen korelisin degil mi?
evet yanitini da alan bilgic asap olmus bir sekilde koreliye derki;
-sana yaziklar olsun ben turkum ve benim gazi dedem, senin ulken ve vatandaslarin icin bir bacagini senin ulkende birakmisti geri donerken. bir fax nedir ki esirgedin, sen bunu bizden.
asap ve hisimla kapiyi acar, tam disariya cikacakken koreli seslenir. bu faxi disardan hic kimse kullanmadi bu gune kadar ama sen kullanacaksin. eger zaman gecmediyse, gel hallet isini ozur diliyorum. sizler bizim icin kardes gibisiniz, keske ilk anda soyleseydin.

sonuc: fax olayi tanrinin da hikmetiyle zamaninda gerceklestirilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol