metamfetamin

floydian
amfetamin benzeri bir madde.

kısa süreli etkileri: dikkatin artması ve yorgunluğun azalması aktivitenin artması iştahın azalması öfori ve “rush” durumu solunumun artması isının artması.
uzun süreli etkileri: bağımlılık paranoya halüsinasyonlar duygu durum dengesizlikleri yineleyici/basmakalıp motor aktiviteler entoksikasyon ve sonuçları aşırı doz alımı sarsılma ve çırpınmalara yol açabildiği gibi beden ısısının tehlikeli boyutlara hatta bazen öldürücü seviyelere kadar yükselmesine neden olur. eğer hemen müdahale edilmezse ölümle sonuçlanabilir.

sokak isimleri: genellikle hız, metan, tebeşir olarak da bilinir. içilerek alınan formlarına buz “ice”, kristal, kaçık ve cam olarak da adlandırılmaktadır.

http://www.yeniden.org.tr/maddeler/metamfetamin.asp
idiamin
en tehlikeli uyusturucu maddedir.
kokainden 3.5 kat daha guclu oldugu soylenir,fakat fiyatı kokainin beşte biri civarındadır.
bagımlıları zamanla dişlerinden baslayarak bircok organını kaybeder, vucutta iyileşmeyen yaralar olusur.
cok ciddi halusinasyonlara sebep olur.
kokaini bırakan cok kişi olmasına ragmen bunu bırakan kişiler cok sınırlıdır. bagımlılarının yuzde doksanyedisi kırk yasına gelmeden ölür.
sudkaido
yiyerek,damardan ya da soluma yoluyla alinabilir,sanildigi gibi cok ucuz degildir,1/1 oraniyla satilir yani 1 grami bir 100lüktür halk arasinda naftalin ismide takilmistir.hitlerin bile periyodik olarak kullandigi bilinmektedir.
bunlari tabiki (bkz: bir arkadastan ögrendim)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol