komşular arası diyaloglar

aklinizialicam
günümüzde sadece kavga veya tartışma üzerine kurulmuş diyaloglar.nerde o eski komşuluklar dedirten laf dalaşları.

-çocuğununa sahip olsana kardeşim.
-ne varmış len benim çocuğumda.
-beynimi şişiriyor her gece hiçmi rahatsız olmuyon sen.
-çocuk olmadınmı sen hiç.
-iyi yapıo senin gibi adama.
-senide çocuğunuda......
-ne diyon len sen mına kodumun.
telli kus
ev alma komsu al sozunu dogrulayan diyaloglar.
10 senedir oturdugunuz apartmanda 7 ay once oglu olen caprazdaki komsunuzla dertlesmek ve pot kirmak icin birebir yasanan diyalog.
1)cok uzulmus ve her seferinde onu gordugunuzde acaba bu gun nasil oldu diye hatir sordugunuzda:nasil olayim ,nasil?cevabi almaniz ardindanda ben salakmiyim nasil sorarim bu soruyu diyerek dilinizi koparmak istemenizle sonuclanabilir.
2)bir gun ayni katta karsilastiginizda :aaa merhaba napiyorsunuz?nasilsiniz?valla nasil olayim?bedenen duruyorum ruhen oldum ben!demesi ile kendinizi kirbaclamak isteyebilirsiniz.ardindan buyrun bir kahve yapayim size dersiniz .bunca senedir bu olay sizi yaklastirmistir artik.onu dinleyerek yardimci olmaktir amaciniz.
3)5 dakika sonra kapi calinir.kahve yapilir.bu arada bir gun nasil derin uyudugunuzdan ve kapiniz kirildiginda iceri girenlerin aaa evet yasiyo bir seyi yok diye traji komik hikayenizi anlatirsiniz.tik yok.busefer elinizi yanan atese sokup kendinize geri zekali diye haykirmak istersiniz.
4) o sakin bir sekilde ikinci bir cocugu oldugu icin intihar etmekten nasil vaz gectigini anlatir.kardesinin varligi bir tek onu dik tutmustur.cenazede sizi hatirladigini ve bir gunde sizi kahveye bekledigini soyler ve sesizce gider.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol