yeni sith savaşları

darth sidious
yavin savaşından ikibin yıl önce, yine bir başka jedi, konseyin sınırlamalarından rahatsız olup karanlık tarafa geçti, yeni bir sith düzeni kurup kendine yandaş aramaya başladı. bu da yaklaşık bin yıl sürecek yeni sith savaşları’nın başlamasına sebep oldu.
güçlenme amacı ile gözleri dönen sith’ler birbirleri ile savaşıp düzenleri dışında neredeyse her şeyi yok ettiler. kurtulanlar lord kaan’ın liderliğinde birleşip kendilerine "karanlık kardeşliği" adını veriler. diğerlerinin isyan çıkarmasını önlemek amacı ile kaan bin yıllık sith geleneğini bozup gerçekte haketmeyen bir çok kişiye de karanlık lord ünvanını verdi.
yeni sith savaşları’nın son çarpışması, daha genel olarak exar kun olayı gibi "büyük sith savaşı" olarak adlandırılır, ruusan’daki yedinci savaş olmuştur. bu savaşta jedi lord hoth ve aydınlığın ordusu, lord kaan ve karanlık kardeşliği’ni ezer. sonunda kaybettiğini anlayan kaan eski bir sith tekniği olan düşünce bombasını çalıştırır ve gezegen üstünde güce sahip tüm canlıları öldürür. iki ordu da yok olur ve tek bir sith lordu kurtulur: darth bane.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol