kendine teshis koyan hasta modeli

angelus
hastalik hastasi diye tabir edilen hasta modelidir. kendisinde var olduguna inandigi bir takim semptomlar sonucu kendi kendilerine teshis koyarlar. oksurmeyi akciger kanserine, sivilceyi ise tumore yorarlar. kacinilmasi gereken insanlardir bunlar zira kendi kendilerini tribe soktuklari yetmezmis gibi muhabbet ettikleri bireyleride karamsarliga suruklerler.
pontic
dis hekimine gelen tiplerin cogu bu bilinctedir. cunku bu insanlar her siyahligi curuk zannettiklerinden oturu, hemen dolgu isterler; yada bir disi eksiktir hemen protez isterler. dis hekimine gelen hastalardan sadece periodontal ve ortodontik rahatsizliklara sahip insanlar teshis koyamazlar.ama gunumuzde ortodonti tedavisi yaptirmak moda oldugundan halk bu konuda da bilincleniyor. disleri ayrik olanlar tel istiyor..
pixie
derme catma bir saglik ocagindan baska hicbirseyi olmayan, anadolu’nun doktorsuz, hastanesiz, ebesiz, ilacsiz koylerinde insanlarin yapmak zorunda kaldiklari sey.

hastalarin bekleye bekleye oldugu, gebelerin karla kapali yolda arabanin icinde dogum yaptigi, kucucuk cocuklarin kizamiktan oldugu tasrada birbirinize ve kendinize teshis koymak zorunda kalirsiniz.
teshis koyacak kimse mi vardir ki size kendinizden baska..

devlete doktor icin yalvarirsiniz.
sipsi
’internet çıktı mertlik bozuldu’ dönemi hastasıdır bunlar. kendilerindeki semptomları google’da aratıp ellerindeki dökümanlarla hastaneye gelirler. zaten hastalıklarının ne olduğunu biliyorlardır da, amaç ilaç falan yazdırmaktır. hastalığın o düşündükleri şey olmadığı bilgisi verildiğinde ise, önce çemkirirler sonra üzülürler. ciddi hastalıklara sahip olmaya ne meraklıymışız arkadaşım...
gerzekparatoneri
bu tür hastalar kendilerini ölümcül hastalıklara yakalanmış gibi hissetmeye bayılırlar. genelde kanser olurlar. duruma göre değişkenlik göstermekle birlikte çok öksürdüklerinde verem bile olabilirler bunlar. evlerden ırak olması beklenen kişilerdir. zira bu denli bir ruh hastasıyla yaşamak kişinin kendi ruh sağlığı için tehlikedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol