üç harfliler türkiye

benduruyorumsebagitti
amiral gemisi bim, ardından şok ve a 101 (a’yı çıkarsan üç harf) marketlerini kasteden başlıktır. öteki üç harflilerle zinhar bağıntısı yoktur.

son yıllarda şube sayıları hızla artan "ucuz" marketçilik, sosyolojik bir araştırmayı ve açıklamayı fazlasıyla hak ediyor.

bim’in yaptığı işi gören ülker grubu şok’u satın alark sektöre giriyor ve seda sayan’lı bir cıngılla kendisini sunuyor. a101 ankaralı turgut ve altan erkekli reklamıyla dillere, gözlere yerleşmeyi hedefliyor.

aracıyla bim’e yanaşıp ev alışverişi yapan aileler, öğlen yemeğini ya da atıştırmalığını 20-30 kuruşluk kek-çikolatalarla yapan gençler olması hiç normal bir manzara değil. üç beş kuruşa o yiyeck(?)lerin üretilip satılması normal olmadığı gibi, bazen o üç beş kuruşu dahi olmayıp bim’e bile girememesi hiç mi hiç normal değil.

bir taraftan binlerce şube, şu kadar çalışan falan iyi hoş, ekonomi gelişiyor gibi duruyor da aslında orta sınıf dibe vuruyor, sefaletten fırsat çıkarıyo kapitalizm. üç beş kuruşluk ürünlerin ne kadar sağlıklı, kaliteli olduğu da bir başka sorun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol