bafraspor tesislerine yapılan silahlı baskın

chavez
gündüz saatlerinde üçüncü lig ekiplerinden bafra belediyespor’un tesislerine kimliği belirsiz bir kişi tarafından yapılan saldırıdır. saldırıda teknik direktör sedat gezer ve kaleci antrenörü ismail kurt hayatını kaybetmiştir. kulüp müdürü ergin özaslan ise ağır yaralıdır.
greyfurt
nasıl bir gerekçeyle olduğunu çok merak ettiğim katliamdır. nasıl yani? futbol tesislerine baskın, 2 cinayet 1 adam yaralama.

işte futbolumuzun geldiği nokta. milli takımımız finallere gitmesede olur. yeterki böyle acı veren salak durumlar artık yaşanmasın. (ben futbolla ilişkilendirerek yorum yaptım ama asıl sebebi hala merak etmekteyim)
greyfurt
haber7.com’un olayla ilgili olarak 20:35’te servis ettiği anadolu ajansının haberi aşağıdaki gibidir;

kulüp cinayetinde sır perdesi kalktı

bafra belediyespor’un teknik direktörü ve antrenörünün hayatını kaybettiği silahlı saldırının bir telefon görüşmesi sonrası meydan geldiği ortaya çıktı.

tff 3. lig takımlarından bafra belediyespor’da, kulübe düzenlenen silahlı saldırının kulüp müdürüyle yaşanan bir tartışma nedeniyle meydana geldiği bildirildi.

samsun emniyet müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, bafra belediyespor kulübü içinde menfur bir silahlı öldürme olayı meydana geldiği belirtilerek, olayda teknik direktör sedat gezer ile kaleci antrenörü ismail kurt’un yaşamlarını yitirdikleri, kulüp müdürü ergin özarslan’ın ise yaralı olarak kurtulduğu kaydedildi.

olaydan sonra gerçekleştirilen araştırmalar ve yaralı kulüp müdürünün ifadesine göre, olayın kulüp müdürüyle yaşanan bir tartışma nedeniyle meydana geldiği belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

’’olay günü saat 10.45 sıralarında kulüp müdürü çalışma odasındayken kendisine, tanımadığı bir şahıs tarafından telefon edildiği, telefondaki şahsın bundan sonraki maçların seyircili mi, seyircisiz mi oynanacağını sorduğu, bunun üzerine şahısla aralarında bir tartışma yaşandığı, tartışma sonrasında kulüp müdürünün sert bir şekilde telefonu kapattığı, bu görüşmeden yaklaşık 20-25 dakika sonra 2 kişinin kulüp müdürünün çalışma odasına geldiği, aralarında geçen konuşmalardan kulüp müdürünün şahsın telefonda tartıştığı kişi olduğunu anladığı, aralarında tekrar sözlü bir tartışma yaşandığı ve akabinde meydana gelen darp olayı sonrasında şahısların kendisine ve odada bulunan teknik direktör ve kaleci antrenörüne yönelik saldırı gerçekleştirerek kaçtıkları anlaşılmıştır.’’

açıklamada, olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanması ve olayın aydınlatılması için çalışmaların çok yönlü sürdüğü de bildirildi.

kaynak:http://tinyurl.com/2d6xec
greyfurt
hurriyet.com.tr’nin olayla ilgili olarak servis ettiği haber aşağıdaki gibidir;

samsun’un bafra ilçesi’nde dün bafra belediyespor kulübü’ne yapılan, teknik direktör sedat gezer ve kaleci antrenörü ismail kurt’un öldürüldüğü, kulüp müdürü ergin özarslan’ın yaralandığı saldırının nedeni aydınlandı.

katil zanlısı olduğu iddia edilen ismail a. yakalandı. olayda kullanılan tabancaların da ele geçirildiği öğrenildi. ismail a.’nın ifadesiyle, 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasına yol açan kanlı baskına, 50 kuruşluk simit satışının neden olduğu ortaya çıktı.

bafra şehir stadı’nda tek simit satan fırının sahibi zanlılardan nuri s.’nin damadı ve saldırıda silahı kullananlardan biri olduğu iddiasıyla yakalanan ismail a.’nın, kulübe telefon açarak, "olaylı maçlarımız yüzünden bize ceza verildi mi? bu hafta sonu çorum’la oynayacağımız maç seyircili mi, yoksa seyircimiz mi oynanacak" diye sorduğu, bunun ardından da kulüp müdürü ile tartışıp kendisine küfür edilmesi yüzünden kulübü bastığı ileri sürüldü.

ismail a.’nın, maç günü imal edecekleri simit sayısını belirlemek için karşılaşmanın seyircili mi, yoksa seyircisiz mi oynanacağını öğrenmek amacıyla telefon açtığı anlaşıldı.

olayda gözaltına alınan kişilerin de fırın sahibi nuri s. ve damadı ismail a.’ya ait işyerlerinde çalışan kişiler ile arkadaşları oldukları belirtildi. bu arada cinayet günü zanlıların kullandığı 34 ku 299 plakalı minübüsün de nuri s.’ye ait bir şirket üzerine kayıtlı olduğu belirlendi.

bu arada cinayetlerin aydınlatılması, olaydan yaralı kurtulan kulüp müdürü ergin özarslan’ın verdiği ifade sayesinde oldu. özarslan ifadesinde kendisine telefon açıldığını ve konuşmadan yaklaşık yarım sonra da zanlıların yanına geldiğini söyleyerek, eşgallerini vermişti.

kaynak:http://tinyurl.com/2ztj7k

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol