türk kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir

shevek
ne alıp veremediğin var ki kardeşlikle? saf salak gerizekalı mal insancıklara göre dünyanın en büyük yalanı, bana kalırsa kendileri bir yalan.

yalnızca türk kürt değil, tüm dünya halkları kardeştir. ayrım yapansa insan değildir. ya da insandır, ama küçük beyinlidir.
pinhan
(bkz: otekilestirdikce otekilesme)

insanlar etnisiteleri birbirlerini yok etmek ya da birbirlerine zarar vermekten çok kültürel zenginligi artirmak icin kullanmalidirlar; ancak bunun tersi durumlarinda her turlu yabancilasma, baskalasma, otekilesmenin ortaya cikisi zorunlu hale gelecektir.
independence
bu konu ile alakali cok carpici bir anim var benim.

turk kurt karde$tim ayrim yapan kalle$tir cumlesini ilk duydugum zaman ki sanirim sene 1987 falan, hemen abimin yanina ko$tum, kürt müsün lan sen yav$ak dedim, siktir git lan ba$imdan dedi tokat atti bana. kürt değilmi$ abim, cok garip.

tarihe not du$mek istedim.
theborek
her ne kadar milliyetçilik fikri her millete doğal olarak "ben herkesten üstünüm" tınısı verse de (misal: dto - dünya türk olsun, veya türk’ün türk’den başka dostu yoktur vs. gibi) türk-kürt ayrımcılığına sonuna kadar karşıyım. tamamen alakasız olarak ingiltere örneğinden gidersek; 4 farklı millet yıllar boyu çoğunlukla birbirlerinden hazzetmeseler de en azından ortalama düzeni sağlama konusunda çok taraflı bir mutabıklık durumuna sahiptir. ingiltere vakasında ise huzur kaçırıcı etmen ira -irish republican army ve onun politik uzantısı sinn feindir. bunların bizdeki karşılıklarını belirtmeme gerek yok sanırım. benzer bir uyum bizde de sağlanabilir, ama önce bu ayrımın bitmesi gerek. bakın bir kürt ile deli gibi anlaşmak zorunda değiliz, birbirimizin her şakasına gülmek, kültürlerimizi ayrı iki hamur gibi birleştirip küçük küçük kültür öbekleri yapmak zorunda da değiliz ama azami saygı çerçevesi -ki bu milliyetten değil, insanlıktan gelecek- içerisinde gül gibi geçinip gidebiliriz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol