hollanda da kuran in yasaklanması teklifi

idiamin
bugun itibariyle hollandalı asırı sagcı milletvekili geert wildersin ortaya attıgı tekliftir.
buradan kendilerine ve sulalesine selamlar ederim.

haberin detayları icin:
http://www.milliyet.com.tr/2007/08/08/son/sondun20.asp
chavez
cadı olduğu iddiasıyla binlerce masum insanı diri diri yakan bir ırkın varisi olarak, reform hareketinin yeterince aydınlatıcı olmadığının göstergesi hareket.
ankakusu
bu teklifi yapan geert wilders’in partisinin 8-9 milletvekili var ve büyük olasilikla da teklif olarak kalacak. isin ilginci kuran’i yasaklama nedeni olarak kuran’in mein kampf gibi, fasist bir kitap oldugu iddiasidir.

beni üzen asil nokta ise, surada, burada siradan hollandalilarin dahi geert wilders, hollandalilarin söyleyemediklerini söyleyen adam olarak lanse etmesi ve itibar göstermesidir.

yine eger müslüman iseniz defolup gitmeniz lazimmis hollanda’dan. ya sev ya terket diyecek kadar merhametide yoktur bu zatin.

aslinda açiklamalari popülizmden baska bir sey degil. laf olsun, torba dolsun. amaci zamaninda pim fortuyn’ün elde etmis oldugu popülariteyi elde etmektir. zaten bu yönde oyunlar oynadigi bariz sekilde görünmektedir.

ve ister inanin, ister inanmayin adam hollandalilar arasinda daha bir destek görüyor. hele hele bunlar gibi itin, kopugun çok oldugu interaktif ortamlarda daha bir fazlalar.

ek: olayin muhafazakarlik ile alakasi yoktur. irkçilik ile alakalidir. nitekim hollanda’nin akp’si sayilabilecek hristiyan demokrat partide her zaman türkler olmustur, olacaktir. bunun disinda radikal hristiyan partilerden bir ses çikmamistir. eminim ki onlar da hosnut olmamistir bu tekliften.

ek: ’yine eger müslüman iseniz defolup gitmeniz lazimmis hollanda’dan. ya sev ya terket diyecek kadar merhametide yoktur bu zatin.’ burada durumun aslinda ne kadar vahim oldugunu göstermek istemisimdir. ya sev ya terk et’in merhametli oldugunu degil, yanlis anlamayin.
alchoburn
kesinlikle müslüman ülkelerden bazı arkadaşların çıkıp ’e biz de incil’i yasaklayalım’ şeklinde açıklamalar yapmasına vesile olacak olaydır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol