sözlüklerdeki kıskanç yazarlar

ali biberon
her sözlükte olduğu gibi burada, orada da, her yerde olup, insanın yazarlıktan iğrenmemesi, aksine karşı yazardan iğrenmesini sağlayan kıskançlıklardır. iki tane adam akıllı başlık girdi diye kendisini " yazar " ilan eden sözde yazarlar, sürekli başlık açan kişilere bok atmaktan başka bir şey yapmamaktadırlar. bok atmaktan ziyade, sol frame’i temizlemenin en mantıklı yolunun " sürekli iyi şeyler " yazmak olduğunu bilmeyen ve kıskançlıktan çıldıran yazarlardır. çünkü yeni gelen yazarın açtığı başlıkları görünce, kendi akıl seviyesinin o başlıkları bırak açmayı, altlarına entry bile giremeyecekleri kadar olduğunu görmektedirler. e bunun gören de ne yapar zaten. ya sever ya bok atar.

sözlükteki kıskançlığını yenemeyen bir yazar da birkaç gün sonra şutlanır. isterse 1995 senesine ait yazar üyeliği olsun hiç fark etmez. gelen yazara güzel davranılmalı ve güzel iltifatlarda bulunulmalıdır. bakın götünü kaldırın demiyorum. fakat bazı yazarlar, kıskançlık perdelerini önüne çekip, adi kıyafetlerini giydiklerin de kıskançlık showlarını gerek açtıkları başlıklarla gerek de girdikleri entrylerde belli ederler. bir yazarın, kendi kıskançlığını ifade etmesi kadar kötü bir şey yoktur. belli ki aydın türkiye’nin karanlık yazarların, biraz aydınlatmak ve kıskançlıklarını biraz olsun yok etmek, yeni nesil yazarlara düşmüştür.

aynı zaman da sözlüğe yeni gelen yazara çaylak muamelesi yapılması hiç hoş değildir. çünkü yazarın, çaylak yazara olan kıskançlığı daha ilk günden başlar. fakat buradaki çaylaklık kelimesi, üyeliğin onaylanana kadar olan çaylaklık süresi değil, sözlükte yazma kabiliyeti ve kapasitesi olan çaylaklıktır. işte böyle açıklamak zorunda kalıyoruz bazı şeyleri. nedeni şudur ki, işte bazı kıskanç ve kıskançlığından nereye çentik atacağını şaşıran yazarlar, her başlıkta genelleme aramak ve bok atmak üzere programlandıkları için, bu açıklamaları yapıyoruz.

sonuç olarak kıskançlık, vücutta kin beslemekten öteye gitmez. bunun sonu kavgadır, dövüştür, burun kırılmasıdır.

kanına işlemiş kıskançlık sizin yazar takımı nankör
ey kör aç sözlüğünü bak da entry’lerimi gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol