allah ın adiyla yakmak

camurhan
ece temelkuran’in yozgat’da gecen hafta yasanmis ev yakma, insanlari yaralama rezaletini dile getirdigi baslik. yazidan bazi alintilar:

"yozgat’ın sorgun ilçesinde yüzlerce kişi, fuhuş yapılıyor iddiasıyla beş evi ve bir arabayı yaktı. yaklaşık elli kişi gözaltına alındığı için, vandal bir kalabalık kaymakamlığın önünde gece toplandı. gözaltına alınan "yoldaşlarının" salıverilmesini istediler. ibda-c işaretleriyle kurt işaretleri yapan eller birbirine karışıyordu. bağırıyorlardı:
"ya allah bismillah allahu ekber!"
polisten molisten korkusu olmayan, devletten falan da çekinmeyen, "medeni cesareti" son derece fazla, son derece "cesaretlendirilmiş" bir güruhtular. beş evi yakıp küçücük ilçede ellerinde ateşlerle cadı avına çıkacak kadar cesurdular. "sünni ve sapına kadar türk" oldukları için sarsılmaz bir iktidarları, bu yüzden de sonsuz yakma, yok etme, yıkma, üstüne üstlük de kaymakamlık basma hakları vardı."

"allah ın adıyla çok insan yakıldı, çok bina yıkıldı bu memlekette. maraş, çorum, sivas derken şimdi yozgat’ta allah’ın adıyla yangınlar çıkarmaya giden güruhlar var. her zamanki gibi "galeyana gelen halk" deniyor haberlerde. burası bir "galeyan cumhuriyeti" mi? sözünü ettiğim bütün katliamlar "galeyan" ile açıklandı şimdiye dek."

http://www.milliyet.com.tr/2007/06/01/yazar/temelkuran.html

onu yapan yobaz zamaninda bunu da yapti: menemen olayi
greyfurt
bu yazar olayları eleştiriyor ve devletin artık kalıcı tedbirler almasını istiyor gibi. yoksa benmi yanlış anladım ?

"ve şimdi, eğer bir daha ellerinde ateşle insan avına çıkanların olmaması isteniyorsa, bu kez "galeyan" denen muammanın cezalandırılması gerekiyor. osmanlı’dan kalma bu kavramla bir hukuk devleti tesis edilemeyeceğini hem sorgunlulara hem de bütün türkiye’ye göstermek gerekiyor. yoksa, siz de ben de biliyorum ki bir gün onlar bize günümüzü gösterecekler..."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol