hesabı ödemek için tartışan tipler

akineton
her türlü mekanda karşınıza çıkabilecek insanlar topluluğudur.yenilir, içilir,sıçılır muhabbet çok güzel devam eder.ta ki kalkmaya yeltenip hesabın ödeneceği zamana kadar.

gruba dahil olmuş bir artist varsa adisyonu kaptığı gibi kasa da alır soluğu herkesten önce.delikanlılığa bok sürdürmemek isteyen gençler de onu izlerler sanki hesabı ödeyemezlerse rezil olacakmış gibi.kasaya gelindiğinde bir tartışma alır başını gider.’abi gözünü seveyim hep böyle yapıyosun’,’sen misafirsin vallaha darılırım’,’çek elini cebinden senin paran burada geçmez’ gibi yine yalnızca milletime özgü sözlerle hem kasiyer vatandaşı daraltırlar hem de kendi kendilerini.

eğer ki masaya istendiyse hesap bu seferde masa da aynı olaylar yaşanır.çekip çekiştirmeler,ortaya para atmalar.zannedersiniz ki miras paylaşamıyorlar.lan bi sakin olun ya ödesin işte içinizden birisi diğerlerinizde ona teşekkür etsinler,olsun bitsin,nedir ki amına koyiyim dersiniz.ya da verin lan şunu bana sikerim şimdi tantananızı deyip ortamı iyice germek suretiyle siz ödersiniz hesabı ki ibret olsun herkese bir daha böyle durumlar yaşanmasın.

bunların sayılamaycak kadar çok çeşitleri vardır.kız arkadaşına hesap ödetmeyenler,hiç kimseye hesap ödetmeyenler.ama illa ki tartışma yaratırlar,vazgeçmezler.
angelique
bir de bunların hesap ödendikten sonra tartışan(!) modelleri mevcuttur... masaya adisyon geldiğinde herkes cantasına, ceplerine falan atar elini ama 4-5 kisilik masada tek kek vardır hep o önce bulur cüzdanını... hesap ödenene kadar da diğerlerinin cüzdanı hangi cehenneme gittiyse bir türlü bulunamaz, nasıl ki hesabı o kek öder sonra cüzdanlar ortaya çıkar "yaw ne gerek vardı da ödedin, hallederdik biz. neyse madem, teşekkür ederiz" tadında samimiyetsiz cümleleri vardır.
"ödeme, cüzdan da arama, sus, 2 dakka adam ol, ayak yapma yeter ki" diye gırtlağına yapışasınız gelir...
suppiluliuma
gereksiz bir tartışma içindedirler..

- aaa abi misafirimsiniz olmaz.
+ dur bakim burda senin paran geçmez.
- aaa ooo olur mu hiç öyle şey ben ödicem.
+ aaaa
- ooooo
şeklinde replikler ve sesler sarfederler. kendileri bu sidik yarışındayken, karıları da onlarla göz teması kurma çabası içindedir. bir kurabilseler o göz temasını, "bırak da adam ödesin hüdayi" bakışı atacakalrdır...
lady rosenred
yeni sevgili olmuş kişilerin muhakkak yaşadıkları hadisedir.er kişi hatun kişinin gözüne daha bir girebilmek, yiğitliğe bok sürdürmemek, toplumsal bakış vs gibi nedenlerle kesinlikle hatun kişisine ödetmez hesabı..hatun kişi de er kişiye ilk zamanlarda yüklenmemek, öğrenci olduğu için parasız kalma ihtimalini düşünerek ya da sırf gıcıklık olsun diye hesabı ödemek ister,en azıdan kendi yediği içtiğinin hesabını ödemek ister.tabi hal böyle olunca dakikalarca kasa başında kalınır, hem ortama rezil olunur hem de gereksiz yere gerginlik çıkar ortaya.halbuki er kişi bıraksa herkes kendi hesabını ödese mutlu mesut yaşayıp gideceklerdir, zira hatun kişi ne de olsa ilişkinin ilerleyen zamanlarında hesap ödetme işinin bokunu çıkartacaktır.ya da hatun kişi bıraksa er kişi hesabı ödese hem er kişi huzurlu olacak hem de ilişkinin geleceğini riske atmamış olacak,zira her erkek hatun kısmısının dırdırına sabırlı değildir hele ki hatun gaza gelmiş ise o dırdır hiç bitmez..
scapegoat
bir de bunlarin belirli araliklarla di$arida yenilen yemeklerde hesabi odetmeyip kendi odedikten sonra arkanizdan dedikodusunu yapani vardir, koyup oturtulasidir.
sanatis
daha çok para kazanmak istememim sebebiyetlerinden.öyleki bir gün bu tipler için tüm restoran vs. oluşumları gezip böyle bir olayda hemen müdahale edip nen bi hesap ödeyeceksiniz nerdeyse arbede çıkarıyosunuz diye hesap tutarını eline vermek istediğim insanlar güruhu.
van ness
gayet güzel arkadaş topluluklarında meydana gelen olaylardan birisidir. özellikle biz türk halkına mahsub olmuş güzel bir davranıştır. tartışma olayın tatlı kavgasıdır. artistlikle boklukla hiçbir alakası olmayan bir harekettir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol