ya basta viva zapatista nin çömez olması

darklord
25 - 12 - 2006 tarihi itibari ile yönetimle aralarında geçen bir husumet yüzünden çaylak moduna dönüştürülmesi hadisesi. ben bu gün dahi hala bu adamın çömez olarak durmasına bir anlam vermiş değilim. sözlük kalitesine katkıda bulunan değerli bir yazara böylesine bir ceza verilmiş olmasını da kendi adıma yedirememekteyim.

herkes zaman zaman konsepte uymayan şeyler yapabiliyor ama bu adam en azından soru başlığına cevap içeren entry yazacak kadar salak bir adam değilki çömez yapılsın ya da uçurulsun. bu olayın bir an önce çözülmesini temenni ediyorum. aksi halde 24 saat içerisinde bu adam hala çömez olarak kalacaksa kendi adıma tepkim kaydımın silinmesi şeklinde olacaktır. zira keyfi ve kasıtlı uygulamalarda bulunan bir yönetimle devam etmek pek mümkün değil.

evet ya basta viva zapatista hala çömez olarak kalacaksa benim de kaydımı silin.

edit: bazı insanlar bu tepkiyi çocuksu bulmuş, komik bulmuşlar. ulan bir defa entry i okuyacaksın bu entry nin ne başında ne sonunda "ben giderim ulan ben değerli biriyim" gibi götten sallama bir cümle bir ibare yok. ben kişisel tepkimi verdim ne kimseyiğ tehdit etme curetinde bulundum ne de kimseye yaptırım uygulamaya kalktım. ben bir yanlışın düzelmesi için tepki verdim? ya siz ne verdiniz? komik olanlar sadece çok üzüldüm böyle olamasaydı diyen adam sendecilerdir. neye üzülüyosun amına koyim nasılsa kendi tabirinizle sanal alem değil mi burası?..
sepulturk
gerşekleşmesinden sonra entry girmeyi bıraktığım durumdur. eğer bu şekilde devam ederse darklord’a eşlik edeceğimdir. bu sözlüğü bir yerlere getirmeye çalışırken kişisel sebeplerden dolayı hiç kimse ne çömez statüsüne düşürülebilir ne de direk uçurulabilr. sözlüğe girilirken bu konu hakkında "bilgi sözlük demokratik bir ortam değildir" şeklinde bir uyarı olsa da bu olaylar artık yoldan çıkmıştır.

independence
ya basta viva zapatista’nin comez yapilmasinin ardindaki gerekceleri henuz ogrenemedim, angelus ile henuz konu$ma firsatim olmadi.bir diger yandan herhangi bir kural ihlali ile alakali comez yapilmi$ ise bu durumun benim comez yapilmam yahut x ki$inin comez yapilmasi ile hicbir fark ta$imadigi da bariz bir gercektir.bilgi sozluk icerisinde her zaman oncelikle kurallar esastir ve her kim olursa olsun kurallari ihlal ettigi takdirde gereken yaptirim ile kar$ila$acaktir.hatayi yapan angelus ise ona da yaptirim uygulanir hatayi yapan independence ise ona da yonetim tarafindan yaptirim uygulanir.kimsenin bir ba$kasindan ustunlugu yoktur.

bir diger yandan sozlugu "kaydimi sildiririm ulan!" $eklinde tehdit etmek komediden ote bir $ey degildir.lakin konu ile alakali daha oncelerden de yapilmi$ olan duyurulari baz alarak diyebilirim ki kimsenin kaydi istegi dogrultusunda silinmemektedir.sozlukten ayrilmak mi istiyorsunuz? hay hay.giri$ yapmayin sozluge bir zaman sonra nickiniz du$ecek accountunuz otomatik olarak kapatilacaktir.

over.
darklord
sözlükte vakt-i zamanında kendi isteği ile ayrılmış gibi gösterilen ama aslen yönetimi beceremediği için moderatörlükten alınan modlar tekrar tekrar mod olmakta ve aynı hataları tekrar tekrar yapmaktadır ve buna göz yumulmaktadır. birileri tepki gösterince de komedi oluyor. asıl komedi sözlük yönetiminin kişisel uygulamaları ve sözlük yönetiminin "ben moderatörüm ulan" şeklindeki tavırlarıdır. bu traji komik olaylar yaşanırken bunu komedi olarak nitelendirenler de buna ortak olmaktalar.
ankakusu
bugune kadar hiç olmamasi gereken sayi’da kaliteli yazarini hangi sebeple kaybetti saniyorsunuz bilgi sozluk? yazmayayim, yazmayayim diyorum ama demek ki bazi insanlar modlugu beceremiyor.
ha sunu ileteyim, bu onlarin iyi veya kotu insan oldugunu gostermez. misal bende enver pasayi çok severim ama bu onun cok iyi bir kumandan oldugu ve bunuda sonuna kadar iddia edecegim anlamina gelmez. cunku iyi bir kumandan oldugu mechuldur bu adam gibi adamin.

bu da ona benziyor, modlar cok calisabilir, iyi insanlarda olabilir ama tum bunlar onlarin iyi mod oldugunu gostermez. belli ki ortada yanlis olan bir seyler var.

bir degil, iki degil, uc degil bu olanlar.

independence
ya basta viva zapatista’nin comez olmasi ile alakali alinan kararin hatali bir karar oldugunu inceleyerek ogrendigim icin kendisinin uyeligini geri verdim an itibari ile.hayir bunu ""kaydimi sildiririm cocugumu keserim yakla$mayin kendimi yakarim" turundeki tavirlar icin yapmadim.taniyanlar az cok bilir bu turdeki tavirlari cok onemsemedigimi.fakat bahsi gecen ki$inin entrylerini inceledigimde comez yapilmasi icin tam bir sebep bulamadim ve verilen kararin hatali oldugunu anladim.bu sebeple de kendisinin uyeligini geri verdim.

ayrica bu hatadan oturu ya basta viva zapatista’dan bilgi sozluk yonetimi adina ozur dilerim.
darklord
adalet aramak kadar pis bir iş yoktur adaletli olmak üstün olmak değil, olması gerekendir diyerek suçsuz bir arkadaşımızı savunmak istedik. her ne kadar bilgi sözlük demokratik değilsede bu demokrasiyi aramanın önüne bir set değildir. yanlışların düzeltilmesi ve adaletin sağlanması mutlu edici duyguların başında geliyor ve biz de şuan mutluyuz.. hoş geldin zapatista..
van ness
eğer bu yazarımız moderatör tarafından şahsi bir husumetten dolayı çömez yapılıyorsa bu tabii ki yanlış bir durum yoksa angelus kardeşimiz çıkar ve konuyu tamamen açıklığa da kavuşturabilirdi. bilgi sözlük airlines da yapılan açıklama biraz daha açık olabilirdi bu kadar tepkinin üzerine.
armes
olması gereken oldu.zaten bu karar verilmeseydi bazı şeylerin göze fazlasıyla batması ve bunun getireceği sonuçlar kaçınılmaz olurdu.ya basta viva zapatista comez olarak kaldığı her saat sözlük için bi kayıptı zaten.
maliyeci
ya basta’nın çömez yapılmasına üzüldüm,ama daha çok üzüldüğüm ve gözüme çocuksu görünen muhabbet "silin ulan benim kaydımı da" muhabbetidir. anlık sinir,üzüntüyle gaza gelip yazılmış da olabilir aslında ama şunu da bilmeliyiz ki şu mına kodugum dünyanın yine mına koydugum sanal bir parçasıyız. yazdıklarımızla biribirimizi destekler,paslaşırız ama birbirimizden ayrı fikirler,kafalar,insanlarız.zaten bu türden sanal ortamları güzelleştiren de bu.

ya basta’nın çömez yapılmasında moderator hatası olduğu söylenmiş.. bu fikrimi destekliyor... ortada bir hata olmasına rağmen böyle bir gerilime ve "ben çok değerliyim ulan ben gidicem dedim mi saniyesinde geri alırlar çömezliğini" tavırlarına girmek hiç hoş değil.eskiler daha iyi bilirler ki git gellerle boku çıkmış durumlardan alınan derslerle bir zaman sonra "ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın", "yaklaşmayın sildiririm kaydımı" muhabbetleri uçma sebebi haline gelmiştir.

tekrar tekrar söylemekte fayda görüyorum bu entrynin muhtemel götten anlayıcıları için ki bence ya basta hakikaten sözlüğe müthiş emekleri olan, kendi doğrularını yazan, başkalarınınkine de saygı duyan bir yazarımız ve çömez yapılmasını tasvip etmedim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol