işsizlik oranı

aloha haleluya
işsiz insanların, genele oranından ibarettir.
kente göç ve eğitim sisteminin desteği gibi iki başlık altında açıklanabilecek konudur.
kente göç;
hadi kente göçelim de bizde hayatımızı yaşayalım diyen ailenin, köy yada kasabadaki ailenin malı mülkü satıp, civardaki kente göçmesiyle gerçekleşen olaydır. arkasında destek olmayan aile babası artık işsizdir denilebilir. eğer çocuklar eğitimlerine devam etmiyorlar ise yada eğitim almıyorlar-almamışlar ise onlarda çok büyük ihtimalle birer işsizdir artık..

eğitim;
eğitim aslında büyük bir sorun böyle 2 3 paragrafta anlatmakla biticek birşey değil fakat, zorunlu eğitim olan 8 yıl dan sonra problemler başlamakta. oks den sonra anadolu-fen liseleri, düz liseler, askeri liseler ve teknik liseler olarak 4 ayrı lise seçimi karşımıza çıkıyor.. teknik liseler yetersiz.. düz liseler düzensiz, anadolu-fen liseleri sadece belirli "ilgi"deki bir kitleyi barındırıyo, ordan belki bir farkı var.. neyse öğrenci ailesi benim çocuğum neden anadolu lisesine fen lisesine gidemiyo diye bastırıp parayı çocuğu dersaneye yollar çocuk oksde ne yapar belli olmaz ama türkiye geneline bakıldığında teknik liseye yeterli sayıda öğrenci gitmez. düz liselerde yığılma olur.. anadolu-fen liselerinin kontenjanı bellidir.. askeri liseleri saymıyorum burda onlar işsizlik kısmından ayrılıyo..
neyse herkez liseye başladı, ve liseyi bitirdi bi şekilde... e 3-4 sene lise okumuşuz üniversite okumadan olmaz diyoruz ve sınava hazırlanmaya başlıyoruz 1 sene 2 sene 3 sene.. 1.7 milyon arasından bi şekilde seçilip üniversiteye gidiyoruz.. senelerce çalışıp sonunda mezun oluyoruzé bizde artık üniversite mezunuyuz fakat bizimle beraber ve bizden önce bisürü insan mezun olmuş.. bu noktada iş başvurusuna gittiğimizde arkanızda mükemmel bir destek yok ise veya çok kaliteli bir eleman değilseniz işe alınmama ihtimaliniz artıyo.. başka başvurular oluyo uzuyo da gidiyo sonunda ne iş olsa yaparım abi konumuna geliyoruz.. çünkü sanayileşme yok, temel eğitimden sonra seçim yaparken o kadar az teknik eleman yetiştirmişiz ki mühendis sayısına o kadar az cevap verebiliyoruz ki mühendislerimiz bile yok fiyata çalışmaya başlamış... lan birikmiş param var iş kurayım demişiz zarar etmişiz kısacası işsizden beteriz..hatta 15 ile 15 yeni üniversite kurabiliyoruz bile..
işte böyle artıyo işsizlik oranı...

(bkz: 15 ile 15 yeni üniversite)
independence
melih gökçek’e gore bu oran turkiye’de %8 e du$mu$. ben kendisinin yalancisiyim ancak tarihe bakacak olursak kendisi de bir hayli yalancidir aslinda. dolayisi ile ben yalan soyleyen birisinin yalancisi olmu$ oluyorum ki bu da durumu katliyor elbette.

https://twitter.com/06melihgokcek/status/247863953147961345

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol