matay

lady rosenred
matay otomotiv yan sanayi ve tic. a.ş. otomotiv sanayi için komple egzoz sistemleri üretmek üzere 1987 yılında kurulmuştur bir orhan holding kuruluşudur. bursa-izmir karayolu üzerinde görükle sanayi bölgesi ’inde bulunan tesislerinde faaliyet göstermektedir. üretim tesisleri 32.000 m² arsa üzerinde 12.000 m² fabrika binası ile 1500 m² idari sosyal binadan oluşmaktadır.
ağustos 1993 tarihinde koç holding ve magneti marelli (fiat grup italya) ile ortaklık gerçekleştirmiştir.

üretimin %90’ı yerli otomobil ve ticari araçların ilk montajına verilmektedir. oyak renault, tofaş, hyundai, ford, honda, bmc tarafından üretilen otomobil, pikap ve minibüslerin tamamının egzoz setleri üretim gamımızı oluşturmaktadır.

matay tarafından yapılan kalite sistemi değerlendirmeleri. bvqi tarafından yapılan denetim sonrasında iso/ts 16949:2002 belgesine hak kazanmıştır.

matay; müşterileri tarafından istenen kalite sistemlerini bünyesinde kurarak işletmesi içinde yaygınlaştırmıştır.

bvqi tarafından yapılan denetim sonrasında iso/ts 16949:2002 belgesini almıştır. kaliteye verilen bu önemin yanısıra çevreye verilen önemin bir sonucu olarak iso 14001 belgesinede sahiptir.

http://www.matay.com.tr/
overload
üretim departmaları: susturucu hazırlama
boru bükme
kaynak olmak üzere üçe ayrılırken
üretim kısımları 2 kolda incelenir.
a- boru bükme
öncelikle 2 metrelik borular otomatik daire testerelerde kesilerek boru bükme kısmına gelir burada genellikle egzozların giriş ve çıkış boruları arabananın alt dizaynına uygun şekle büründürülür.
b- susturucu
bu kısımda rulo saclar uygun ebatlarda kesilerek susturucunun ana hattını meydana getirir. ardından alın kenet denilen hatta iletirilir bu hatta susturucunun şekli ve iç kısımları eklenir sonra kenet kısmında çıkış ve giriş kısımları sekillendirilerek kaynak kısmına gönderilir.

kaynak kısmında bu iki yerden gelen malzemeler birbirine kaynatılmak suretiyle birleştirilir.
sonrasın ahanda tanesi 750 ytl olan egzoz. yok sanırsınız ki son derece hassas yapılıyodur ya da ne bilim böyle akustik bir sistem vardır felan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol