askerlik sevk işlemleri

igor
askerlik karari aldirmis er kisinin askerlik subesine giderek gerceklestirecegi islemlerin butunune verilen ad.

basligi guzelce tanimladiktan sonra bilgiclere faydasi olmasi acisindan yapilmasi gereken islemleri siralamakta fayda var.

daha once askerlik karariniz alinmistir, askere gideceginiz tarihten en az bir ay once askerlik subesine giderek gerekli islemleri, ilgili subeye giderek tamamlamalisiniz.

- oncelikle yaniniza t.c kimlik no yazan yeni nufus cuzdaninizi ve iki adet onlu arkali fotokopisini, ayrica diplomanizin aslini ve en az uc adet onlu arkali fotokopisini yaninizda bulundurun. ek olarak bir adet tukenmez ve bir adet kursun kalem cok cok isinize yarayacak.

- ilgili askerlik subesine giderek giristeki muracaat kismina gidin ve "ben askerlik kararimi aldirmistim su ay itibariyle gidecegim ne yapmam gerekiyor" seklinde bir soru yoneltin.

- muracaattaki kisi size bir form verecek, formda nufus bilgilerinizi doluracaginiz bir alan ve askerlik ile ilgili bircok secenek goreceksiniz.ayrica muracaat kismindan numara alacaksiniz.

- formda ilgili nufus bilgilerini doldurduktan sonra seceneklerden yedek subay aday adayiyim askerlik / hastane sevk islemlerimin yapilmasini istiyorum secenegini hastane kisminin ustunu silerek sol tarafinda bulunan yere carpi atmak suretiyle isaretleyin.

- bu formla birlikte once astsubaya gideceksiniz.

- astsubay size nufus cuzdaninizi soracak ve doldurdugunuz formu alarak ustune birseyler karalayacak ve sizi ilgili yere yonlendirecek.

- ilgili yerde de formunuza birseyler karalandiktan sonra muracaatta size verilmis sira numarasi ile siranin size gelmesini bekleyeceksiniz.

- sira size geldikten sonra gorevli kisi size bosluklardan olusan bir dilekce verecek.dilekceyi tukenmez kalemle doldurup tarih ve imzayi ilgili yerlere atarak geri vereceksiniz.

- size bir kac kagit daha verecekler onlarida tukenmez kalemle imzalamayi unutmayin.

- sonrasinda gorevli kisi sizin dosyanizi cikartacak ve dosyanizdaki eksikliklere bakacaktir.

- muhtemelen sizden t.c kimlik numaranizin yazdigi yeni nufus cuzdaninizin iki adet fotokopisini ve diplomanizin asliyla birlikte en az uc adet fotokopisini isteyecek, sizde vereceksiniz.

- daha sonra size oss ye girmeden once doldurdugunuz forma benzer bir form verecek, formda adiniz, soyadiniz, askerlik numaraniz, kisa donem, uzun donem tercihiniz, yuksek lisans yapip yapmadiginiz, daha once kpds, toefl gibi sinavlara girdiyseniz aldiginiz puani dolduracaginiz alan ve eger subay olarak gidecekseniz tercihleriniz yada er olarak gideceksiniz tercihlerinizi gosteren bos alanlar olacak. bu iki alani ve diger alanlari da kesinlikle kursun kalemle ve dikkatlice dolduracaksiniz.

- sonrasinda doldurdugunuz formla birlikte ve gorevli kisinin size verecegi evraklarla, ayri bir odasi olan albay a giderek evraklari imzalatacaksiniz.

- bir ara size para verecekler bir yerleri imzaliyorsunuz.

- geri gelerek gorevli kisiye teslim edin. evraklarinizla birlikte formu bir zarfin icine yerlestirecek ve bantlayacak ve o sekilde dosyayi size teslim edecektir.sonrasinda hangi tarihlerde, nerede ve ne zaman sinava gireceginizi soyleyecek. sonrasinda tesekkur edip mutlu mesut ayrilacaksiniz.

- subeden almis oldugunuz dosyayi sinava gideceginiz gun yaninizda gotureceksizin, o dosyanin basina birsey gelmesin yanarsiniz, sinav gunune kadar gozunun gibi bakmakta fayda var.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol