anayasa mahkemesi

maliyeci
anayasa’ya aykırılıkları denetlemesi gereken bu kurum şu dakika itibariyle bizzat anayasada bariz biçimde belli olan bir kuralı kafasına göre yorumlamış ve ne kadar yanlı bir heyet olduğunu göstermiştir.aslında onlara da kızamıyorum çünkü itiraz geldiği gece onlara "akıllı olun" çeken bir ordu var bu ülkede.

anayasa’da normal şartlar altında toplanma yeter sayısı üye tamsayısının 1/3 üdür.ve oturumda olan vekillerin yine toplam sayının 1/4 ünün altına inmemek şartıyla salt çoğunlukla karar alınır.tabiri caizse defalult olan kural budur. bunu bizzat anayasanın 96. maddesi söyler. bu normal durumun aksine bir durum varsa ilgili maddede tüm şartları ortaya konmalıdır.

abdullah gül’ün seçilmemesini istemek ayrı şey,hukukun üstünlüğünü ve objektifliğini hiçe saymak ayrı bir şey.

ekleme: bir kere olsun anayasayı eline alıp okumadan,kanunlar hakkında fikrinde hiç bir fikri olmadan bu eksi butonuna basan top olsun. bilip de yazımdan yanlış anlamlar çıkaranlar da top olsun. bir gerizekalının bile anlayabileceği kadar açık olan bir şeyi halka "toplantı açılabilmesi için yeter sayı 367 dir" diye yutturmaya kalkan bu zihniyete sövüyorum burda.

ben de istemiyorum abdullah gül’ün cumhurbaşkanı olmasını.ama istememek hakkaniyetten ayrılmayı gerektirmez. bu ikisinin ayrımına varabilen insanlar görmek istiyorum burda.kavramları birbirinden ayırabilen insanlar görmek istiyorum.kaba tabirle en üst mahkeme böyle yaparsa... hey yavrum hey...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol