adsl yardım hattı

independence
yemin ederim, bak yemin ediyorum buraya kainatin en beceriksiz en bilgisiz adamlarini oturtuyorlar;

saat 03:30 sulari, adsl’nin $afti bir anda kayar. kimi denemelerden sonuc alamayinca 444 0 375 aranir. turlu robot kadin seslerinden sonra mu$teri hizmetleri $eysine ula$ilir;

mu$teri hizmetleri = mh

independence = in

mh: buyurun ben bilmemkim, nasil yardimci olabilirim size?
in: internet gitti, gitti de gelmedi. bir aksaklik?
mh: kontrol ediyorum efendim.(edilir edilir) herhangi bir sorun gozukmuyor. link ı$ığınız yanıyor mu?
in: (ic ses) bu sorunun gelmesi bu sefer gecikti valla) yaniyor yaniyor, donanimsal anlamda bir sikintim yok. internette genel bir cali$ma falan?
mh: hayir efendim oyle bir cali$ma $u an icin yok. modemin arayuzune girebiliyor musunuz?
in: modemden yana bir sikintim yok ama, yani cali$masi gereken her $ey cali$iyor. ip numarasindan modemin arayuzune ula$amiyorum lakin.
mh: bilgisayarinizdan modeminize eri$im yok o zaman efendim. lutfen modem firmasini arayiniz.
in: yineliyorum, adsl de genel bir bakim cali$masi olabilir mi? ben e$ zamanli baktigim icin sizden daha once farkedebiliyorum bunu, bir kac kere daha ba$ima geldi.
mh: mumkun degil efendim, bizden once bilgi sahibi olabilir misniz hic. oyle bir cali$ma olsa direk haberimiz olur. sizin sorununuz kesinlikle modem ile alakali. lutfen modem firmasi ile baglantiya geciniz.
in: peki madem. iyi geceler.

telefon kapanir. modem uzerinde ce$itli denemeler yapilir ama i ih, yok i$te karde$im, sorun modemde degil. bir sure sonra adsl yardin hatti yeniden aranir ve telefon numarasi falan tu$landiktan sonra $u $ekilde bir otomatik cevap ile kar$ila$ilir;

"sayin mu$terimiz. bagli bulundugunuz bolgede alt yapi geli$tirme cali$malari bulundugundan tahminen 5 saat boyunca internet kesintisi ya$anacaktir."

lan?!?!

ben en ba$tan bunu soyledim ama gerizekali herif bana iki saat modem kurcalatti. turkiye’nin tekel seviyesindeki adsl saglayicisinin yardim masasindaki ki$inin yardimina dikiz! ulan $unlara bir egitim verip oyle oturtun o sandalyenin tepesine ya.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol